ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ορεινό δασικό τοπίο
Πανέμορφη δασική περιοχή με θέα σε βουνό και θάλασσα, ιδανική για περιήγηση στη φύση.

ΥΠΕΝ: Σε ισχύ οι εκκρεμείς αντιρρήσεις για τους δασικούς χάρτες

Με τη νέα ρύθμιση ενισχύεται η διαδικασία διότι δίνεται δικαίωμα στον διοικούμενο να προβάλει και νέους πρόσθετους ισχυρισμούς -συμπληρωματικούς- επί της αντίρρησής του, 10 μέρες πριν από την ημερομηνία εξέτασης.

Οι εκκρεμείς αντιρρήσεις επί των δασικών χαρτών είναι σε ισχύ και οι πολίτες δεν χρειάζεται να τις επανυποβάλλουν, βάσει συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης, ξεκαθαρίζει το ΥΠΕΝ, με αφορμή ερωτήσεις που έχουν υποβληθεί από πολίτες.

Με τη νέα ρύθμιση ενισχύεται αυτή η διαδικασία διότι δίνεται δικαίωμα στον διοικούμενο να προβάλει και νέους πρόσθετους ισχυρισμούς -συμπληρωματικούς- επί της αντίρρησής του, 10 μέρες πριν από την ορισθείσα ημερομηνία εξέτασής τους, προσθέτει το ΥΠΕΝ. 

Συγκεκριμένα, στην τελευταία παράγραφο του άρθρου 7 της Υπουργικής Απόφασης αναφέρεται:

«… για την εξέταση των λοιπών εκκρεμών αντιρρήσεων, θα λαμβάνονται υπόψη οι λόγοι που επικαλείται ο ενδιαφερόμενος και αφορούν στη σύννομη αλλαγή χρήσης με βάση πράξεις τις διοίκησης κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 48 του νόμου 4685/2020 (Α` 92). Νέοι ισχυρισμοί που επικαλείται ο ενδιαφερόμενος με το ανωτέρω περιεχόμενο δύνανται να προβάλλονται εγγράφως στην οικεία Διεύθυνση Δασών τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν από την ορισθείσα ημερομηνία εξέτασης των αντιρρήσεων. Η οικεία Διεύθυνση Δασών δύναται να υποβάλει επί των ανωτέρω ισχυρισμών συμπληρωματική εισήγηση προ πέντε (5) ημερών πριν την ορισθείσα ημερομηνία εξέτασης των αντιρρήσεων».

Αυτά ορίζει η Υπουργική Απόφαση σε εφαρμογή του Νόμου 4685/2020 και αυτά οφείλουν να εφαρμόσουν όλα τα Δασαρχεία της χώρας. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι αυθαίρετη και παράνομη, καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: «Ο Κάθετος Διάδρομος γίνεται αξιόπιστο ενεργειακό δίκτυο»

Συνάντηση με την υπουργό Ενέργειας Βουλγαρίας είχε ο Στ. Παπασταύρου. Συζητήθηκαν οι τεχνικές εργασίες για την επέκταση του Κάθετου Διαδρόμου σε Β. Μακεδονία και Σερβία, με έμφαση στη στενή περιφερειακή ενεργειακή συνεργασία.
Σταύρος Παπασταύρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Η Ελλάδα διαμορφώνει τη νέα ενεργειακή αρχιτεκτονική

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, ανέδειξε τον ρόλο της Ελλάδας στη νέα ενεργειακή αρχιτεκτονική της Ανατολικής Μεσογείου, με έμφαση σε αέριο, ΑΠΕ και ενεργειακή ασφάλεια.
Συνάντηση Παπασταύρου με μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παπασταύρου με μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, ανέδειξε σε αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου και πύλης για το αμερικανικό LNG προς την Ευρώπη.
Άτομα από το Υπουργειο Περιβάλλοντος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νερό: Το σχέδιο Παπασταύρου στο επίκεντρο συναντήσεων με βουλευτές της ΝΔ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, ενημέρωσε βουλευτές της ΝΔ για τη μεταρρύθμιση στη διαχείριση των υδάτων και το σχέδιο επέκτασης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ σε νέες περιοχές.