ΓΔ: 899.42 0.53% Τζίρος: 88.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Μήνυμα Κομισιόν σε Τουρκία: Η ΕΕ χρειάζεται να δει το τέλος των μονομερών ενεργειών

«Δεν αλλάζει τίποτα από το βασικό μήνυμα το οποίο τέθηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών», ξεκαθάρισε ο Πήτερ Στάνο. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να δει ότι σταματούν οι μονομερείς ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, ερωτηθείς για την αποχώρηση του Oruc Reis κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Δεν αλλάζει τίποτα από το βασικό μήνυμα το οποίο τέθηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών όταν συναντήθηκαν ανεπίσημα στο Βερολίνο. Η ΕΕ χρειάζεται να δει το τέλος των μονομερών ενεργειών στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες εκλαμβάνονται ως προκλήσεις από κάποια από τα κράτη-μέλη μας, εκλαμβάνονται ως ενόχληση στις σχέσεις μας», είπε ο Πήτερ Στάνο. 

«Ακολουθεί συζήτηση για την Τουρκία μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών στο Συμβούλιο την επόμενη Δευτέρα και εν συνεχεία οι αρχηγοί των κρατών-μελών θα συζητήσουν επίσης το ζήτημα της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής. Και αυτή θα είναι ευκαιρία για τα κράτη-μέλη να έχουν πλήρη συζήτηση όλων των πτυχών της σχέσης μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας και να δούμε πώς θέλουμε να προχωρήσει υπό το πρίσμα των πρόσφατων και των επόμενων εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Σημειώνεται πως αύριο, στις Βρυξέλλες θα γίνει η συνάντηση σε στρατιωτικό επίπεδο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και ΝΑΤΟ για να συνεχιστεί η συζήτηση ως προς τις προτάσεις του γγ ΝΑΤΟ με τις ελληνικές παρατηρήσεις, όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διπλωματικές πηγές. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Deutsche Welle: Αιχμές Κομισιόν για την τουρκική προκλητικότητα

Στην ετήσια  έκθεση προόδου της Τουρκίας η Κομισιόν στηλιτεύει την ελλιπέστατη πολιτική πρόοδο και επιρρίπτει στην Άγκυρα «παράνομες δράσεις και προκλητικές δηλώσεις» στην ανατολική Μεσόγειο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει την Ευρώπη με κραυγές ή απειλές

Η διατήρηση της γεωπολιτικής σταθερότητας στα σύνορα της ΕΕ και ιδιαίτερα στην ανατολική Μεσόγειο, είναι σύμφωνα με τον κ.Σχοινά, μία από τις βασικές προϋποθέσεις για τη γρήγορη επιστροφή της Ευρώπης στην κανονικότητα μετά την πανδημία.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομισιόν: Πηγή ανησυχίας για ολόκληρη την ΕΕ η συμπεριφορά της Τουρκίας

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Π. Στάνο σημείωσε ότι ο Ζ. Μπορέλ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μ. Τσαβούσογλου, όπου ενημερώθηκε για τις προσδοκίες της ΕΕ για να βρεθεί λύση, ειρηνική και ήρεμη στις εντάσεις στην Αν. Μεσόγειο.