Φωτο: ΑΠΕ

Άφαντος ο Παππάς της Χρ. Αυγής, δηλώνει: «Δεν παραδίνομαι»

Ο Χρ. Παπάς δια του δικηγόρου του αρνείται να παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες έχουν ερευνήσει τρία σπίτια χωρίς να κατορθώσουν να τον εντοπίσουν.

Την άρνησή του να παραδοθεί, μέσω του δικηγόρου του, εξέφρασε ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος είναι, μάλιστα, ο μόνος που το πράττει.  Όπως υποστήριξε ο Περικλής Σταυριανάκης, δικηγόρος του Χρ. Παππά, επέλεξε να μην παραδοθεί σε αυτή τη φάση στις αρχές καθώς «θα εκτίσει την πρωτόδικη ποινή πριν φτάσει η υπόθεση στο Εφετείο, οπότε και θα δικαστεί εκ νέου η υπόθεση».

Σε πλήρη αντίθεση με τους υπόλοιπους 22 καταδικασθέντες, 10 εκ των οποίων είχαν συλληφθεί στο Εφετείο, ο Χρ. Παππάς δεν έκανε την εμφάνισή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με αποτέλεσμα να οι αρχές να έχουν ξεκινήσει ένα πραγματικό ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να τον εντοπίσουν. 

Στο πλαίσιό των αναζητήσεων κλιμάκια της Ασφάλειας έκαναν έρευνες σε τρία σπίτια του ναζιστή υπαρχηγού της οργάνωσης, ένα στο Ίλιον και δύο στου Παπάγου, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ αναμένεται έρευνα σε ένα ακόμα σπίτι ιδιοκτησίας του στα Γιάννενα.

Ο Χρήστος Παππάς, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, είχε την υποχρέωση, βάσει περιοριστικών όρων να δίνει το παρών κάθε 1η του μηνός, στο αστυνομικό τμήμα Παπάγου, κάτι που τηρούσε μέχρι και αυτό το μήνα απαράβατα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μέχρι το 2015 από το δικαστήριο του είχαν επιβληθεί οι όροι να παρουσιάζεται τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, αλλά αυτό άλλαξε με βούλευμα και μεταβλήθηκε σε μία φορά το μήνα, κάτι που τηρούσε απολύτως τυπικά μέχρι και αυτό το μήνα. Τις τελευταίες μέρες όμως έχει εξαφανιστεί.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

polytexneio, astynomia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίδραση ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 στην απαγόρευση συναθροίσεων

«Αυτές οι απαγορεύσεις θα ακυρωθούν στην πράξη από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, που ξέρει και να παλεύει και να τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας, πολύ καλύτερα από την κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς» τονίζει το ΚΚΕ.
polytexneio, astynomia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιχείρηση Αστυνομίας για εκκένωση του Πολυτεχνείου

Αστυνομική επιχείρηση και στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου. Δεν θα γίνει φέτος πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου και οι αστυνομικές αρχές θα εφαρμόσουν πλήρως τον νόμο χωρίς καμία εξαίρεση, είπε ο Μ. Χρυσοχοϊδης.