ΓΔ: 808.26 2.00% Τζίρος: 43.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:05:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Βαρβιτσιώτης: «Μάχη να μη μειωθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια στην Ελλάδα»

Η Ελλάδα θα διεκδικήσει να μη μειωθούν τα κονδύλια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και των πολιτικών της Συνοχής παρά τον μικρότερο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της οποίας αποκάλυψε ότι ο επόμενος προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι μικρότερος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αιτιολόγησε την εξέλιξη αυτή τονίζοντας ότι ευθύνεται και η απουσία της Βρετανίας, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει τα κονδύλια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και των πολιτικών της Συνοχής να μείνουν στα ίδια επίπεδα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη:

«Ο επόμενος προϋπολογισμός της Ένωσης θα είναι μικρότερος, λόγω και της απουσίας της Βρετανίας. Εμείς, διεκδικούμε, στον επόμενο προϋπολογισμό, στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027, τα κονδύλια που αφορούν την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), αλλά και τις πολιτικές της Συνοχής να μείνουν ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με την προηγούμενη. Αυτό σημαίνει και για τους αγρότες, αλλά και μέσα από τα προγράμματα των ταμείων Συνοχής να έρθουν ακριβώς τα ίδια χρήματα.

Δεν είναι εύκολη αυτή η διαπραγμάτευση. Και δεν είναι εύκολη αυτή η διαπραγμάτευση, γιατί υπάρχουν χώρες καθαροί συνεισφορείς που θέλουν μικρότερο προϋπολογισμό, αλλά και γιατί υπάρχει η ανάγκη να χρηματοδοτηθούν οι νέες πολιτικές της Ένωσης που έχουν να κάνουν με την μετανάστευση, την ασφάλεια και την αύξηση των δαπανών για την έρευνα και την τεχνολογία».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

dendias, exoterikon, ypeks
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόνο με καλή διαγωγή η Τουρκία μπορεί να έχει ευρωπαϊκή προοπτική

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως η αποκλιμάκωση θα πρέπει να είναι διαρκής ώστε να προχωρήσει ο διάλογος με την Τουρκία και τόνισε οτι η Ελλάδα είναι πλέον διπλωματικά και αμυντικά θωρακισμένη.