ΓΔ: 2061.69 0.26% Τζίρος: 203.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Νίκος Δένδιας ομιλία
Ο Νίκος Δένδιας συμμετέχει σε επίσημη εκδήλωση και απευθύνει ομιλία σε συνέδριο.

Δένδιας: Θα ενημερώσει αύριο εκπροσώπους των κομμάτων

Ανάμεσα στα θέματα θα είναι οι διπλωματικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της τουρκικής παράνομης συμπεριφοράς και προκλητικότητας και τα αποτελέσματα της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ.

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει αύριο συναντήσεις με τους εκπροσώπους τους.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών θα αναφερθεί στις διπλωματικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της τουρκικής παράνομης συμπεριφοράς και προκλητικότητας, στη συμφωνία με την Αλβανία για την παραπομπή του ζητήματος της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στην επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και στα αποτελέσματα της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων έχει ως εξής:

  • 10:00 Γιώργος Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ)
  • 11:00 Ανδρέας Λοβέρδος (ΚΙΝΑΛ)
  • 13:15 Αντώνης Μυλωνάκης (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ)
  • 13:45 Δημήτρης Λιάπης - Σοφία Σακοράφα (ΜΕΡΑ 25)
  • 14:10 Γεώργιος Μαρίνος (ΚΚΕ)
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωχιού: Ενεργός ελληνικός ρόλος σε Γάζα και ελληνοτουρκικά

Η Λάνα Ζωχιού παρουσίασε τον διπλωματικό ρόλο της Ελλάδας σε Γάζα, Ουκρανία και Ανατολική Μεσόγειο, τις ελληνοαμερικανικές συνεργασίες, τις πρωτοβουλίες για Κύπρο και Βαλκάνια και την αναγνώριση της ελληνικής γλώσσας από την UNESCO.
Γιώργος Γεραπετρίτης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συμμετέχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, με ατζέντα Ουκρανία, Μέση Ανατολή και Sahel, ενώ θα λάβει μέρος και στη Συνάντηση Δωρητών για την Παλαιστινιακή Αρχή.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωχιού: Η Ελλάδα στήριξε το σχέδιο για Γάζα και κινεί την πρωτοβουλία 5×5

Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ τόνισε ότι η Ελλάδα ψήφισε υπέρ του αμερικανικού σχεδίου για τη Γάζα, παραμένει ενεργή στην περιοχή και προωθεί την ελληνική πρωτοβουλία 5×5 για σταθερότητα στην Αν. Μεσόγειο.
Αλέξης Χαρίτσης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση καλλιεργεί επικίνδυνη κουλτούρα στρατιωτικοποίησης

Ο Αλέξης Χαρίτσης κατηγορεί την κυβέρνηση για προώθηση κουλτούρας στρατιωτικοποίησης και δόγμα πολεμικού προσανατολισμού, ζητώντας προοδευτικό επαναπροσανατολισμό στην εξωτερική πολιτική.