ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:01:18
Φώτο: ΑΠΕ

Αχτσιόγλου: Aδιόρθωτη η κυβέρνηση σε δημόσια υγεία, οικονομική επιβίωση

Την αποτυχία της κυβέρνησης την πληρώνουν για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αναφέρει η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Για προκλητικό αυτοθαυμασμό και παντελή έλλειψη αυτοκριτικής κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας το μήνυμα του πρωθυπουργού για την πανδημία. 

Όπως σημειώνει, στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας η κυβέρνηση, όχι απλώς επιμένει στα ίδια, απολύτως ανεπαρκή μέτρα, στην ίδια λανθασμένη κατεύθυνση που ακολουθεί εδώ και μήνες, αλλά πηγαίνει πιο πίσω και από τον κακό της εαυτό, ενώ τονίζει πως την αποτυχία της κυβέρνησης την πληρώνουν για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αναλυτικά, αναφέρει: 

«Την ώρα που με ευθύνη της κυβέρνησης χάθηκε ο έλεγχος στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, η ίδια τοποθετείται εκ νέου σήμερα με προκλητικό αυτοθαυμασμό και παντελή έλλειψη αυτοκριτικής.

Είναι εξωφρενικό ότι ούτε τούτη την ώρα, με το δημόσιο σύστημα υγείας στα όρια του, η κυβέρνηση προβλέπει κάποια ενίσχυσή του.

Στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας όχι απλώς επιμένει στα ίδια, απολύτως ανεπαρκή μέτρα, στην ίδια λανθασμένη κατεύθυνση που ακολουθεί εδώ και μήνες, αλλά πηγαίνει πιο πίσω και από τον κακό της εαυτό.

Καμία απευθείας επιχορήγηση των επιχειρήσεων που με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης  αναγκάζονται σε κλείσιμο, εστίαση, γυμναστήρια, επιχειρήσεις στον πολιτισμό κ.λπ.

Καμία αποζημίωση για τους επαγγελματίες.

Καμία κάλυψη των μισθών των εργαζομένων, καμία προστασία των σχέσεων εργασίας τους.

Μόνο επανάληψη της επιδότησης της ανεργίας, του επιδόματος φτωχοποίησης των 534 ευρώ, και της ασπιρίνης των αναστολών πληρωμών, που δεν καλύπτουν καν τις τρέχουσες οφειλές πλην ΦΠΑ Νοεμβρίου (!).

Την αποτυχία της κυβέρνησης την πληρώνουν για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Κυβέρνηση αδιόρθωτη για τη δημόσια υγεία και για την οικονομική επιβίωση των πολιτών». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόκκαλης: «Σκηνοθεσία» κυβέρνησης στη συνάντηση με αγρότες και αιτήματα

Ο Βασίλης Κόκκαλης ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της απέναντι στους αγρότες, κατηγορώντας την για επικοινωνιακή σκηνοθεσία και απαξίωση των ουσιαστικών αιτημάτων τους. Υπογραμμίζει ότι η κοινωνία δεν πείθεται πια.
Σημαία Νέας Δημοκρατίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Η κατάθεση Κατσινοπούλου ανέδειξε χρόνιες παθογένειες στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Πηγές της ΝΔ τόνισαν πως η κατάθεση Κατσινοπούλου στην Εξεταστική Επιτροπή ΟΠΕΚΕΠΕ ανέδειξε διαχρονικά προβλήματα και ελλιπείς ελέγχους, τα οποία η κυβέρνηση ΝΔ αντιμετώπισε αποτελεσματικά.
Βουλή ψήφιση νομοσχεδίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκαρά: Η κυβέρνηση ευθύνεται για αδιέξοδο στον διάλογο με αγρότες

Η Νατάσα Γκαρά, αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δήλωσε στο Meganews πως η κυβέρνηση ευθύνεται για το αδιέξοδο στον διάλογο με τους αγρότες, μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιάννη Μούτσιο.
Βουλή ψήφιση νομοσχεδίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαμουλάκης: Πάνω από 100 ευρώ τα διόδια Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης καταγγέλλει εξωφρενικές αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού, τονίζοντας ότι περίπου το 50% του κόστους αφορά φόρους και καρτέλ, με αποτέλεσμα το ταξίδι Αθήνα – Θεσσαλονίκη να γίνεται ακόμη πιο ακριβό.