ΓΔ: 2346.72 1.38% Τζίρος: 453.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:32
Φώτο: Shutterstock

Τουρκική «επιστροφή» με έκδοση δύο νέων Navtex σε Αν. Μεσόγειο

Για μία ακόμη φορά η Άγκυρα ζητά αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών και κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση διεθνών συνθηκών.

Παρά τη διαφαινόμενη ηρεμία των τελευταίων ημερών η Άγκυρα δεν ξεχνά τη γνωστή της τακτική και προχώρησε σε έκδοση νέων Navtex μέσω των οποίων ζητά την αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών.

Όπως, δε, πράττει σε κάθε ευκαιρία για μία ακόμη φορά κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, με Navtex μέσω του σταθμού της Σμύρνης. Σημειώνεται ότι πρόκειται για «απάντηση» της Τουρκίας σε αεροναυτικές ασκήσεις τις οποίες θα πραγματοποιήσει η Ελλάδα στο κεντρικό Αιγαίο από τις 6 έως και τις 11 Νοεμβρίου.

Οι νέες τουρκικές Navtex:

TURNHOS N/W : 1398/20 (İzmir NAVTEX Station) (Published Date: 10-11-2020 19:24)
TURNHOS N/W : 1398/20
AEGEAN SEA

1. NAVTEX MESSAGE NUMBER LA41-236/20 IS A VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF SEMOTHRACE AND LEMNOS (LIMNOS) ISLANDS SET BY THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY.

2. ADDITIONALLY, SOME PART OF THE AREA MENTIONED IN LA41-236/20 OVERLAPS WITH İZMİR TURK RADIO NAVTEX NR. IA11-0032/20 MESSAGE.

3. CANCEL THIS MESSAGE 111100Z NOV 20.

TURNHOS N/W : 1397/20 (İzmir NAVTEX Station) (Published Date: 10-11-2020 19:24)
TURNHOS N/W : 1397/20
AEGEAN SEA

1. NAVTEX MESSAGE NUMBERS LA42-237/20 AND HA67-673/20 ARE THE VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF CHIOS AND SAMOS ISLANDS SET BY THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY.

2. CANCEL THIS MESSAGE 111100Z NOV 20.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιχειρηματίας συζήτηση γραφείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα με τον Κάθετο Διάδρομο

Η Ελλάδα ενισχύει τον ρόλο της ως εναλλακτικός ενεργειακός διάδρομος για την Ευρώπη μέσω του Κάθετου Διαδρόμου, σύμφωνα με τον Υπ. Ενέργειας κ. Παπασταύρου, αναβαθμίζοντας τη θέση της ως ενεργειακός κόμβος και μειώνοντας την εξάρτηση από τη Ρωσία.
Μανιάτης ομιλία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανιάτης: Κίνδυνος ενεργειακής απομόνωσης για Κύπρο λόγω διασύνδεσης Τουρκίας-ψευδοκράτους

Κύπρος και Ελλάδα καθυστερούν το GSI, ενώ Τουρκία και ψευδοκράτος προχωρούν σε ηλεκτρική διασύνδεση. Ο Γιάννης Μανιάτης θα θέσει ερώτημα στην Κομισιόν, ζητώντας διευκρινίσεις για τη διεκδίκηση ευρωπαϊκής χρη
Παύλος Μαρινάκης συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Τιμούμε τους ήρωες του 1996, διάλογος δεν σημαίνει παραχωρήσεις

Ο Παύλος Μαρινάκης, στην επέτειο 30 ετών από τα Ίμια, τόνισε πως η Ελλάδα τιμά τους τρεις ήρωες, δεν συζητά ζητήματα κυριαρχίας, επιδιώκει διάλογο με την Τουρκία χωρίς υποχωρήσεις και ενισχύει την αμυντική της θέση.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Τιμούμε τη μνήμη των ηρώων των Ιμίων, τριάντα χρόνια μετά

Τριάντα χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων, η Ελλάδα τιμά τη μνήμη των ηρώων Καραθανάση, Βλαχάκου και Γιαλοψού. Το μήνυμα ανέδειξε με ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Στην τελική ευθεία η νέα στρατηγική συμφωνία Ελλάδας–Γαλλίας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, τόνισε ότι η ανανέωση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-Γαλλίας θα ολοκληρωθεί γρήγορα, με στόχο να υπογραφεί η νέα συμφωνία την άνοιξη του 2026, ύστερα από επιθυμία Μητσοτάκη και Μακρόν.
Γιώργος Γεραπετρίτης συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία, διάλογος μόνο για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα

Ο Υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης στη Βουλή τόνισε πως η ελληνική κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν τίθεται σε διάλογο με την Τουρκία, απορρίπτοντας κατηγορίες για υποβάθμιση της εξωτερικής πολιτικής.