ΓΔ: 2370.04 0.96% Τζίρος: 347.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:37
Φωτο: ΑΠΕ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημερώνει τη Βουλή για την επιδημιολογική κατάσταση

Τη συζήτηση θα ανοίξει λίγο μετά τις 11 π.μ., ο πρωθυπουργός, και θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής στο πλαίσιο της οποίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει το σώμα για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τη συζήτηση, που θα διεξαχθεί βάσει του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής, θα ανοίξει λίγο μετά τις 11 π.μ., ο πρωθυπουργός, και θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. 

Ακολούθως, θα απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης, θα δευτερολογήσουν οι επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας, του Κινήματος Αλλαγής Φ. Γεννηματά, του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλος και του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ η συζήτηση θα κλείσει με τριτολογία του πρωθυπουργού.

Βάσει της διαδικασίας του άρθρου 142Α, οι τοποθετήσεις των αρχηγών πρέπει να είναι σύντομες, ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας του θέματος και της εξελισσόμενης εφαρμογής των αυστηρών απαγορευτικών μέτρων, αναμένεται να δοθεί άπλετος χρόνος.
 
Σημειώνεται ότι στην παρούσα Βουλή, έχουν διεξαχθεί άλλες δύο συνεδριάσεις, σύμφωνα με την ειδική διαδικασία του άρθρου 142Α (ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για θέματα επικαιρότητας), και μία προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, κατόπιν αιτήματος της κ. Γεννηματά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Πυρά κατά κυβέρνησης για την Εξεταστική στις υποκλοπές

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία και φαυλότητα στη συζήτηση για την Εξεταστική των υποκλοπών, εξαπολύοντας επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ζωή Κωνσταντοπούλου Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Βουτηγμένοι στη διαφθορά - Η απάντηση στις κάλπες

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τοξικότητα, διαπλοκή και διαφθορά, τονίζοντας εσωκομματική κρίση στη ΝΔ και εμπλοκή βουλευτών στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, με ανταγωνισμό ρουσφετιών εις βάρος των αγροτών.
Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση στη Βουλή για πρόταση ΠΑΣΟΚ σύστασης εξεταστικής για υποκλοπές

Την Παρασκευή 22 Μαΐου η Βουλή θα συζητήσει πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με το λογισμικό Predator, τον ρόλο της ΕΥΠ και πιθανή εμπλοκή του Πρωθυπουργού. Η διαδικασία θα διαρκέσει 10-11 ώρες.
Νίκος Ανδρουλάκης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης πρέπει να παραιτηθεί για αλλαγή και κάθαρση

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την υπόθεση υποκλοπών, τη στάση της Δικαιοσύνης και τη δυσκολία ορισμού επικεφαλής ανεξάρτητων αρχών, ενώ αμφισβήτησε τη στάση του πρωθυπουργού στα θέματα εθνικής ασφάλειας.