ΓΔ: 869.9 0.63% Τζίρος: 34.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Στο Άμπου Ντάμπι ο Κ. Μητσοτάκης, στρατηγική συνεργασία με τα Εμιράτα

Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου των ΗΑΕ, ενώ θα υπάρξει υπογραφή συμφωνιών οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχάν, θα έχει αύριο Τετάρτη 18/11 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έφθασε σήμερα στη χώρα. 

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός με την επίσκεψη αυτή στοχεύει στην περαιτέρω εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και στη μετατροπή τη μετατροπή της διμερούς σχέσης σε στρατηγική εταιρική σχέση. 

Στη συνάντησή ου κ. Μητσοτάκη με τον διάδοχο του θρόνου των ΗΑΕ θα υπογραφούν η Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, καθώς και η Συμφωνία Συνεργασίας στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, οι οποίες θα αποτελέσουν το επισφράγισμα της στενής συνεργασίας των δύο χωρών, καθώς και των κοινών απόψεων έναντι των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σε περιφερειακό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο του Κέντρου Hedaya, Dr. Αλί Ρασίντ Αλ Νουαϊμί, ενός διεθνούς οργανισμού για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και θα επισκεφτεί το Sheikh Zayed Grand Mosque Center.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Θάνος Ντόκος.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Έχω φιλόδοξα σχέδια για τη σχέση μας με τα ΗΑΕ

Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η ενίσχυση των οικονομικών δεσμών των δύο χωρών και οι περιφερειακές εξελίξεις.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

K. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα γιορτάζει 47 χρόνια δημοκρατικής πορείας

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει: «Η 24η Ιουλίου είναι αφιερωμένη στους πρωταγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης. Ταυτόχρονα, όμως, είναι ενταγμένη και στη συλλογική συνείδηση ως μία σταθερά αναστοχασμού».
Mitsotakis, Sakellaropoulou
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Τι ορίζει το Σύνταγμα για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε ότι βάσει του άρθρου 25 του Συντάγματος «το Κράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης».