ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
katrinis-kinal

Κατρίνης: Μπορεί η κυβέρνηση να εξαφανίσει την αγορά με ένα click;

«Ο εμπορικός κόσμος θα περίμενε από την κυβέρνηση, μαζί με τις ‘’click-away’’ επιλογές να ανακοινώσει και άμεσα μέτρα στήριξης, αλλά και ελάφρυνσης από υποχρεώσεις. Διαψεύστηκε για μία ακόμα φορά» σημείωσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Η κυβέρνηση για πολλές ημέρες ‘’έκλεινε το μάτι’’ στον κόσμο της αγοράς για άνοιγμα μετά την 1η Δεκεμβρίου, αγνοώντας τα επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα του covid-19 στη χώρα μας, τόνισε από τη Βουλή σήμερα ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης.

Συνεχίζοντας τις πολιτικές παλινωδίες, η κυβέρνηση έκλεισε χθες κάθε χαραμάδα ελπίδας για την επιβίωση του εμπορικού κόσμου, αφού ο τζίρος των 20 δις ευρώ μέχρι τα Χριστούγεννα θα καταλήξει στις μεγάλες αλυσίδες, οι οποίες, σαν έτοιμες από καιρό ξεκίνησαν ήδη διαφημιστική εκστρατεία, τόνισε ο βουλευτής.

«Αντί να υιοθετήσει τις προτάσεις μας για σταδιακό άνοιγμα της αγοράς με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, η κυβέρνηση θέτει δεδομένα που λειτουργούν απαγορευτικά για τη μεγάλη πλειοψηφία των λιανεμπόρων, οι οποίοι δε θα μπορέσουν να ανταποκριθούν, χάνοντας το 25% σχεδόν του ετήσιου τζίρου τους.

Και αυτό γιατί μόλις το 17% των επιχειρήσεων διαθέτει e-shop (σύμφωνα με την έρευνα του εργαστηρίου ELTRUN του Ο.Π.Α.), ενώ η κυβέρνηση εξήγγειλε πρόγραμμα επιδότησης για δημιουργία e-shop 9 μήνες μετά την πρώτη καραντίνα!

Ο εμπορικός κόσμος θα περίμενε από την κυβέρνηση, μαζί με τις ‘’click-away’’ επιλογές να ανακοινώσει και άμεσα μέτρα στήριξης, αλλά και ελάφρυνσης από υποχρεώσεις. Διαψεύστηκε για μία ακόμα φορά» σημείωσε.

«Το κενό αυτό θα καλύψει και πάλι το Κίνημα Αλλαγής, η μόνη παράταξη που βρίσκεται σταθερά δίπλα στους εμπόρους και τους επαγγελματίες.  Με προτάσεις και εφαρμόσιμες λύσεις που ανακουφίζουν και δίνουν προοπτική στον κόσμο της αγοράς» κατέληξε ο κ. Κατρίνης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαχινίδης: Στόχος του Γ. Παπανδρέου να επαναφέρει το ΚΙΝΑΛ ως πρωταγωνιστή

«Ένας μικρός σχηματισμός του 6%-8% θα μπορεί να γίνει παρακολούθημα είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της Ν.Δ , ενώ ο Γ. Παπανδρέου θέλει να ξανακάνει το ΚΙΝΑΛ πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή της χώρας», δήλωσε ο πρώην υπουργός.
Vasilis Kegeroglou-Kinal-Vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποσύρεται ο Κεγκέρογλου από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ

Σε δήλωσή του τόνισε: «Αξιολογώντας τα νέα δεδομένα και μετά από διαβούλευση με τους συνεργάτες μου, η απόφαση μου είναι να συνεχίσω από τη θέση του γραμματέα της ΚΟ την πολύ σημαντική και απαιτητική δουλειά του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Κυβέρνηση και τράπεζες αποκλείουν από τη ρευστότητα τις ΜμΕ

«Οι τράπεζες εφαρμόζουν πολύ αυστηρά κριτήρια που επιτρέπουν μόλις σε 30.000 επιχειρήσεις σε σύνολο 830.000 ενεργών επιχειρηματικών ΑΦΜ να έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.