ΓΔ: 2206.3 -0.21% Τζίρος: 281.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

Αχτσιόγλου: Κοινωνικά ανάλγητη και υφεσιακή οικονομική πολιτική

«Είναι εξωφρενικό ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει μείωση κατά 600 εκατ. στις κρατικές δαπάνες για τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, εν μέσω πανδημίας», αναφέρει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης το 2020 δεν βοήθησαν την κοινωνία να κρατηθεί όρθια, σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες», αντιθέτως, «η οικονομική διαχείριση της ΝΔ φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη για την τεράστια ύφεση» και «ο προϋπολογισμός δείχνει ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την ίδια και χειρότερη πολιτική το 2021», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον Alpha 98,9.

«Είναι εξωφρενικό ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει μείωση κατά 600 εκατ. στις κρατικές δαπάνες για τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, εν μέσω πανδημίας», ενώ «μηδενική είναι η στήριξη που προβλέπει την επόμενη χρονιά σε μισθωτούς, αγρότες, εργαζόμενους στον πολιτισμό, ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες», είναι «ένας Προϋπολογισμός κοινωνικής αναλγησίας -το λιγότερο- και οπωσδήποτε βαθιά υφεσιακός».

Η κυβέρνηση, υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου, «αποφάσισε να μην προχωρήσει σε σοβαρές δημόσιες δαπάνες, που θα στήριζαν το εισόδημα των εργαζομένων και των πολιτών, τη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που θα μπορούσαν να έχουν συγκρατήσει το ΑΕΠ και να μην βρεθούμε με τη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη».

Τώρα, σημείωσε, «χρειάζεται κάλυψη από το κράτος του δώρου Χριστουγέννων των εργαζομένων που πλήττονται, για να έχουν όλοι τη δυνατότητα μίας στοιχειώδους κατανάλωσης και να ελαφρυνθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αδυνατούν να το πληρώσουν, καθώς και ένα εισόδημα έκτακτης ανάγκης για τα νοικοκυριά», επίσης «να μετατραπεί η επιστρεπτέα προκαταβολή σε μη επιστρεπτέα» και να υπάρξει «ένα σοβαρό πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών με κούρεμα χρέους, μαζί με αναβολή -τουλάχιστον- της εφαρμογής του εκτρωματικού πτωχευτικού νόμου».

Επισήμανε, τέλος, ότι «δεν είναι δυνατόν από το 2021 να αρχίσουν να πτωχεύουν σωρηδόν μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα και να έχουμε 300.000 λουκέτα στην αγορά, αυτό θα είναι ο θάνατος του εμποράκου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόκκαλης: «Σκηνοθεσία» κυβέρνησης στη συνάντηση με αγρότες και αιτήματα

Ο Βασίλης Κόκκαλης ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της απέναντι στους αγρότες, κατηγορώντας την για επικοινωνιακή σκηνοθεσία και απαξίωση των ουσιαστικών αιτημάτων τους. Υπογραμμίζει ότι η κοινωνία δεν πείθεται πια.
Σημαία Νέας Δημοκρατίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Η κατάθεση Κατσινοπούλου ανέδειξε χρόνιες παθογένειες στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Πηγές της ΝΔ τόνισαν πως η κατάθεση Κατσινοπούλου στην Εξεταστική Επιτροπή ΟΠΕΚΕΠΕ ανέδειξε διαχρονικά προβλήματα και ελλιπείς ελέγχους, τα οποία η κυβέρνηση ΝΔ αντιμετώπισε αποτελεσματικά.
Βουλή ψήφιση νομοσχεδίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκαρά: Η κυβέρνηση ευθύνεται για αδιέξοδο στον διάλογο με αγρότες

Η Νατάσα Γκαρά, αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δήλωσε στο Meganews πως η κυβέρνηση ευθύνεται για το αδιέξοδο στον διάλογο με τους αγρότες, μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιάννη Μούτσιο.
Βουλή ψήφιση νομοσχεδίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαμουλάκης: Πάνω από 100 ευρώ τα διόδια Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης καταγγέλλει εξωφρενικές αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού, τονίζοντας ότι περίπου το 50% του κόστους αφορά φόρους και καρτέλ, με αποτέλεσμα το ταξίδι Αθήνα – Θεσσαλονίκη να γίνεται ακόμη πιο ακριβό.