ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Αχτσιόγλου: Κοινωνικά ανάλγητη και υφεσιακή οικονομική πολιτική

«Είναι εξωφρενικό ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει μείωση κατά 600 εκατ. στις κρατικές δαπάνες για τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, εν μέσω πανδημίας», αναφέρει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης το 2020 δεν βοήθησαν την κοινωνία να κρατηθεί όρθια, σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες», αντιθέτως, «η οικονομική διαχείριση της ΝΔ φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη για την τεράστια ύφεση» και «ο προϋπολογισμός δείχνει ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την ίδια και χειρότερη πολιτική το 2021», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον Alpha 98,9.

«Είναι εξωφρενικό ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει μείωση κατά 600 εκατ. στις κρατικές δαπάνες για τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, εν μέσω πανδημίας», ενώ «μηδενική είναι η στήριξη που προβλέπει την επόμενη χρονιά σε μισθωτούς, αγρότες, εργαζόμενους στον πολιτισμό, ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες», είναι «ένας Προϋπολογισμός κοινωνικής αναλγησίας -το λιγότερο- και οπωσδήποτε βαθιά υφεσιακός».

Η κυβέρνηση, υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου, «αποφάσισε να μην προχωρήσει σε σοβαρές δημόσιες δαπάνες, που θα στήριζαν το εισόδημα των εργαζομένων και των πολιτών, τη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που θα μπορούσαν να έχουν συγκρατήσει το ΑΕΠ και να μην βρεθούμε με τη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη».

Τώρα, σημείωσε, «χρειάζεται κάλυψη από το κράτος του δώρου Χριστουγέννων των εργαζομένων που πλήττονται, για να έχουν όλοι τη δυνατότητα μίας στοιχειώδους κατανάλωσης και να ελαφρυνθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αδυνατούν να το πληρώσουν, καθώς και ένα εισόδημα έκτακτης ανάγκης για τα νοικοκυριά», επίσης «να μετατραπεί η επιστρεπτέα προκαταβολή σε μη επιστρεπτέα» και να υπάρξει «ένα σοβαρό πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών με κούρεμα χρέους, μαζί με αναβολή -τουλάχιστον- της εφαρμογής του εκτρωματικού πτωχευτικού νόμου».

Επισήμανε, τέλος, ότι «δεν είναι δυνατόν από το 2021 να αρχίσουν να πτωχεύουν σωρηδόν μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα και να έχουμε 300.000 λουκέτα στην αγορά, αυτό θα είναι ο θάνατος του εμποράκου».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

axtsioglou, bouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση μένει παρατηρητής της έλλειψης ρευστότητας

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «το 2020 η ρευστότητα των τραπεζών αυξήθηκε περισσότερο από 40 δισ., όμως διοχετεύτηκαν στην πραγματική οικονομία μόλις 5 δισ. Εξ αυτών μόνο τα 2,5 σε περίπου 30.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν αντέχει την εξεταστική, ας μην ευτελίσει το Σύνταγμα

Όπως αναφέρει σε ανακοινωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης «να να μην επιχειρήσει να ευτελίσει το ίδιο το Σύνταγμα προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο των πεπραγμένων του. Θα εκτεθεί ακόμη περισσότερο».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Άλλος ένας εκτροχιασμός μέσα στο Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμαξοστοιχία έφτανε στον τελικό προορισμό της όταν λίγο πριν από την ολοκλήρωση του ταξιδιού, οι μπροστινοί τροχοί της μηχανής βγήκαν εκτός γραμμής, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
axtsioglou, bouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η βαθύτερη ύφεση του 2020 εκθέτει την κυβέρνηση και τους πανηγυρισμούς της

Σύμφωνα με την τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ «επιβεβαιώνει ότι το 2020 η κυβέρνηση δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας».
axtsioglou, bouli, oikonomia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται μέτρα και καταφεύγει σε ευχολόγια

«Τουλάχιστον, ευχήθηκε το φαινόμενο να είναι παροδικό και ενημέρωσε τους πολίτες ότι θα επιβαρυνθούν μεν το κόστος των εκρηκτικών αυξήσεων αλλά ίσως να το πληρώσουν σε δόσεις», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.