ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Dikastiria
Πηγή: Shutterstock

Ποινικές διώξεις κατά 17 υπηρεσιακών παραγόντων του υπ. Πολιτισμού

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν κατά 17 υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Πολιτισμού, για την υπόθεση του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων.

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για πέντε αδικήματα άσκησε η εισαγγελία Διαφθοράς κατά 17 προσώπων - υπηρεσιακών παραγόντων (υπαλλήλων και μελών του διοικητικού συμβουλίου) του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού.

Τα αδικήματα σχετίζονται με πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ' εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απιστία από κοινού και κατ' εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν μετά από πορισματική έκθεση επιθεωρητών - ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, για υπόθεση χρηματικών ποσών 200.000 ευρώ, η οποία αφορούσε στη χορήγηση οικονομικών βοηθημάτων και δανείων από το Ταμείο προς τους υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού την περίοδο 2012 - 2014 και τα οποία ουδέποτε πιστώθηκαν πραγματικά στους εν λόγω υπαλλήλους.

Σημειώνεται πως όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, πριν την άσκηση της δίωξης σε βάρος τους, είχαν κληθεί και έδωσαν εξηγήσεις στην εισαγγελία Διαφθοράς με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης από τις εισαγγελικές αρχές ξεκίνησε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί στον Άρειο Πάγο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενδώνη- Υπουργείο Πολιτισμού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: Για την Ακρόπολη να απολογηθούν όσοι σταμάτησαν τα έργα το 2015

Η υπουργός Πολιτισμού είπε ότι η μη αξιοποίηση του Πολιτισμού μας ως δημοσίου κεφαλαίου, «εξαιτίας παρωχημένων αντιλήψεων, συνιστά όχι απλώς ασυγχώρητη αδράνεια αλλά εγκληματική αμέλεια, που στερεί τη χώρα από πολύτιμους πόρους».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαλλαγή τελών για εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού είχε αναγγείλει την απαλλαγή τελών για χρήση αρχαιολογικών χώρων, επισημαίνοντας ότι «η υπερωριακή απασχόληση εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ θα καλύπτεται από τους διοργανωτές».