ΓΔ: 875.43 0.27% Τζίρος: 49.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
katrinis-kinal

Κατρίνης: Οι επιχειρήσεις κλυδωνίζονται, και η κυβέρνηση… συμβουλεύει

Όπως υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ η εικόνα στην αγορά είναι δραματική με τους εμπόρους να καλούνται υποχρεώσεις και οφειλές, ενώ η πτώση του τζίρου φτάνει τα 50 δισ. ευρώ.

Σκληρή κριτική εφ΄ όλης της ύλης στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και ειδικότερα των μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, άσκησε σήμερα στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης που ανέδειξε την πλασματική εικόνα μεταξύ προϋπολογισμού και οικονομικής πραγματικότητας.

«Οι εργαζόμενοι αγωνιούν, οι επιχειρήσεις φυτοζωούν, το κράτος- ο δημόσιος τομέας- κλυδωνίζεται και η Κυβέρνηση παρατηρεί και πελαγοδρομεί μεταξύ των ιδεολογικών της εμμονών, της αμηχανίας της και της πραγματικότητας» τόνισε στην ομιλία του ο κ Κατρίνης. Σημείωσε επίσης πως «η κυβέρνηση σας σπεύδει να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΣΕΒ για αύξηση του πλαφόν για τις επιδοτήσεις παγίων δαπανών από 3 εκ σε 10 εκ, δηλαδή, υψηλότερα ποσά σε λιγότερες επιχειρήσεις» προσθέτοντας «να ξαναγίνει δηλαδή αυτό που έγινε με το ΤΕΠΙΧ ΙΙ όταν μόλις το 2,4% των χρημάτων πήγε στις μικρές επιχειρήσεις».

Ο κ. Κατρίνης επισήμανε οτι «η εικόνα στην αγορά είναι δραματική και εσείς έχετε κάνει "εικόνισμα" έναν προϋπολογισμό με ανάπτυξη 4,8%, τη στιγμή που τα έσοδα από τον τουρισμό το 2021 θα φτάσουν το πολύ στο 40% του 2019».  Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι επαγγελματίες και οι έμποροι έχουν να πληρώσουν :

  • Υποχρεώσεις της 1ης και της 2ης καραντίνας
  • Τρέχουσες υποχρεώσεις
  • Oφειλές από τα 10 χρόνια κρίσης
  • Η πτώση τζίρου φτάνει τα 50 δις το 2020
  • Το 60% σχεδόν των επιχειρήσεων ήταν ‘’κόκκινες’’ προ πανδημίας.

«Με αυτά τα στοιχεία τι προϋπολογισμό θα εκτελέσετε;», ρώτησε τον Υπ. Οικονομικών ο κ Κατρίνης. «Ζητάτε συναίνεση από τα κόμματα και αυτοσυγκράτηση από τους πολίτες, όταν στην πράξη την τορπιλίζετε», ενώ κατέληξε πως «νομοθετείτε νύχτα και δεν ακούτε τις προτάσεις τις αντιπολίτευσης. Το Κίνημα Αλλαγής σας έχει ήδη προτείνει την αύξηση του ποσού της επιστρεπτέας στα 5,5 δισ. ευρώ, την μετατροπή των 3 πρώτων κύκλων της επιστρεπτέας σε 50% επιδότηση και την αναστολή εναρμόνισης αντικειμενικών – εμπορικών αξιών για το 2021 για τις λαϊκές περιοχές».
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν πολιτικό πρόβλημα για τη χώρα

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ έθεσε ως προτεραιότητα την αναθεώρηση των κανόνων του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας, τονίζοντας ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει ακουστεί ούτε μία πρόταση ούτε μία λέξη τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.
katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Στο περιθώριο νέοι, οικονομικά αδύναμοι και μικρές επιχειρήσεις

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι στην Ελλάδα που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης δεν υπάρχει χώρος για τις ατομικές και μικρές επιχειρήσεις, αφού οι φοροαπαλλαγές και η μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων είναι μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις.