ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:27:46 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Prokopis-Paulopoulos
ΑΠΕ

Παυλόπουλος: Θα είμαι αρωγός και συμπαραστάτης σας

Ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε για τέταρτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του το Κέντρο, συνεχάρη τη διοίκηση και το προσωπικό για τις μεγάλες προόδους που έχουν κάνει στο πλαίσιο επιτέλεσης της αποστολής του Συλλόγου.

Τη διαβεβαίωση ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης του σημαντικού ανθρωπιστικού έργου που, όπως υπογράμμισε, επιτελεί ο Σύλλογος Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επισκεπτόμενος σήμερα το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας και Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε για τέταρτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του το Κέντρο, συνεχάρη τη διοίκηση και το προσωπικό για τις μεγάλες προόδους που έχουν κάνει στο πλαίσιο επιτέλεσης της αποστολής του Συλλόγου, διότι, όπως τόνισε, «καταφέρατε, υπερβαίνοντας πολλά εμπόδια, οικονομικά και άλλα, να λειτουργήσετε από φέτος και ως Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας».  

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τους διοικούντες και τους εργαζόμενους του Συλλόγου αλλά κυρίως τα παιδιά για το παράδειγμα που δίνουν σε όλη την κοινωνία.

"Μας δίνετε χαρά και μας δίνετε ελπίδα πως σε αυτό τον τόπο, σε αυτή την κοινωνία, κάτι μπορεί να αλλάξει", τόνισε ο Πρόεδρος και υπογράμμισε τη σημασία της ανθρώπινης αξίας. "Δίνετε ένα πολύ μεγάλο παράδειγμα τι σημαίνει να σέβεσαι τον άνθρωπο", υπογράμμισε.

"Όταν βρίσκομαι μαζί σας εκπληρώνω οφειλόμενο χρέος απέναντί σας. Και τούτο διότι ο Σύλλογός σας, με υποδειγματική ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση, συμπαρίσταται σε συνανθρώπους μας που έχουν μεγάλη ανάγκη, βοηθώντας τους να υπερασπισθούν την αξία τους και ν' αναπτύξουν την προσωπικότητά τους σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, όπως άλλωστε ορίζουν και οι διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 1 και 5 παρ. 1 του Συντάγματος»  σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εξήρε, παράλληλα, το γεγονός ότι ο Σύλλογος «υπηρετεί, με την ίδια ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση, και τις θεμελιώδεις, για την Δημοκρατία μας και τον Πολιτισμό μας, αρχές του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης» και «συμπληρώνει ένα σημαντικό κενό, σε ό,τι αφορά την εκ μέρους της Πολιτείας στήριξη του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου, στο πεδίο στήριξης των συνανθρώπων μας με σύνδρομο Down».

Υποδοχή με τραγούδι, χορό και γυμναστικές επιδείξεις

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε στο κτίριο που εγκαινίασε πριν από ακριβώς δυο χρόνια ο ίδιος ο κ. Παυλόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σταύρος Τσιφλίκης ενώ στη συνέχεια ένα από τα παιδιά του Συλλόγου του πρόσφερε μια ανθοδέσμη.

Ο κ. Τσιφλίκης καλωσόρισε τον κ. Παυλόπουλο στο σπίτι του, όπως χαρακτηριστικά είπε, και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για όλα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα. "Έχετε τηρήσει στο ακέραιο τον λόγο σας και κάθε επίσκεψή σας μας γεμίζει χαρά και κουράγιο να συνεχίσουμε", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε διά χειραψίας τα παιδιά αλλά και τους εργαζόμενους του Συλλόγου και μετά παρακολούθησε το πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει οι άνθρωποι του Συλλόγου για την υποδοχή του.

Μια ομάδα παιδιών έπαιξαν μουσική, τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι γυμναστικές επιδείξεις από αθλήτριες του Συλλόγου που πρόσφατα έλαβαν μέρος στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics του Αμπου Ντάμπι, τον περασμένο Μάρτιο. Δύο από τις αθλήτριες, μάλιστα, πήραν ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό πρόγραμμα (ανσάμπλ) της ρυθμικής γυμναστικής στην ίδια διοργάνωση.

Λίγο πριν από την ομιλία του Προέδρου, τα παιδιά του χάρισαν μια κάρτα, την οποία, όπως είπε, θα δώσει στα εγγόνια του, όπως άλλωστε -σαν εγγόνια του- αισθάνεται και τα παιδιά του Συλλόγου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Paylopoylos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Θα υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια

Μηνύματα προς «τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας, και πρωτίστως, τη μεγάλη ευρωπαϊκή μας οικογένεια, την Ευρωπαϊκή Ένωση», αλλά και προς την Τουρκία, έστειλε σήμερα από την Πύλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Paulopoulos-Thessaloniki
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρ. Παυλόπουλος: Να υπερασπιζόμαστε τα Εθνικά μας Θέματα και Εθνικά μας Δίκαια

«Ο Πολιούχος της Θεσσαλονίκης, ο Άγιος Δημήτριος, με το Μαρτύριό του κατά την διάρκεια του βάρβαρου διωγμού των Χριστιανών επί Διοκλητιανού και Γαλερίου, έχει καταστεί διαχρονικό υπόδειγμα Πίστης και θάρρους», είπε ο κ. Παυλόπουλος.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: H αυθαιρεσία της Τουρκίας απειλεί ευθέως και απροκαλύπτως το διεθνές δίκαιο

H Ελλάδα είναι αποφασισμένη να διαδραματίσει στο ακέραιο τον ρόλο που της αναλογεί για τις εγγυήσεις εφαρμογής του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου στο σύνολό τους επισήμανε ο Πρ. Παυλόπουλος.