ΓΔ: 893.76 2.09% Τζίρος: 88.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
axtsioglou, bouli, oikonomia
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως μονάρχη

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει να βρει παράθυρο ευκαιρίας για εκλογές» και σημείωσε ότι «η πολιτική της ΝΔ δημιουργεί τον κίνδυνο μίας νέας κρίσης χρέους για τη χώρα».

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο 105,5, παραχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, αναφέροντας «Το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη μαρτυρά την απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. Η ανακοίνωση του λοκ-ντάουν μέσα στο λοκ-ντάουν αποτελεί επισφράγιση αυτής της αποτυχίας».

Ο πρωθυπουργός, πρόσθεσε, «έχει επιδείξει ακραία αλαζονεία όλο το χρονικό διάστημα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία τόσο μεγάλη κρίση» και σημείωσε ότι «η απώλεια του ελέγχου της πανδημίας δεν συνοδεύεται από καμία συναίσθηση ευθύνης. Ο κ. Μητσοτάκης πολλές φορές λέει “εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη”, όμως η ανάληψη της ευθύνης δεν φαίνεται στα λόγια αλλά στις ενέργειες. Πριν από μερικές μέρες γλεντούσε με ομάδα στελεχών της ΝΔ, χωρίς καμία τήρηση μέτρων ασφαλείας για τη δημόσια υγεία στην Ικαρία, την ίδια στιγμή που αν οποιοσδήποτε από εμάς έκανε ένα παρόμοιο τραπέζι θα βρισκόταν να πληρώνει χιλιάδες ευρώ πρόστιμο. Η στάση του πρωθυπουργού δείχνει ότι αντιλαμβάνεται τον εαυτό του περισσότερο ως μονάρχη και όχι ως πολίτη ισότιμου μεταξύ των άλλων, εντός μίας χώρας που δοκιμάζεται τόσο σκληρά».

Αναφερόμενη στην οικονομία υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια πολιτική με το 2020, την οποία δεν αλλάζει παρά τα αποδεδειγμένα τραγικά αποτελέσματα. Η συνταγή αυτή έφερε την ελληνική οικονομία στη χειρότερη θέση, με τη βαθύτερη ύφεση στην Ευρώπη πέρυσι και με τους εργαζόμενους στις πρώτες θέσεις στη μείωση εισοδήματος».

Επισήμανε, ακόμα, ότι «δεν έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για μία γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας. Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει το μήνυμα αλλαγής πολιτικής, επιμένει στη συνταγή που βαθαίνει το πρόβλημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, τη μείωση εισοδήματος και τη σώρευση χρέους. Είναι αδιανόητο να μιλάμε για ανάκαμψη αν δεν γίνει κούρεμα του ιδιωτικού χρέους».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει να βρει παράθυρο ευκαιρίας για εκλογές» και σημείωσε ότι «η πολιτική της ΝΔ δημιουργεί τον κίνδυνο μίας νέας κρίσης χρέους για τη χώρα».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

axtsioglou, bouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Τα μέτρα δεν αφορούν την επιβίωση των μικρομεσαίων

Η κα Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι η μείωση της φορολογίας των κερδών αφορά λίγες και μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν κέρδη, ενώ, ειδικά σήμερα, οι μικρομεσαίες έχουν καταβαράθρωση τζίρου και ζημιές.
axtsioglou, bouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Ολέθριο για τους εργαζόμενους το νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Η Τομεάρχης Οικονομικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή της, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση με τη θεσμοθέτηση απλήρωτων υπερωριών εμποδίζει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».