Φωτο: ΑΠΕ

Στην 4η Ευρω-Αραβική Σύνοδο μιλάει αύριο ο Κ. Μητσοτάκης

Ομιλία θα πραγματοποιήσει αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 4η Ευρω-Αραβική Σύνοδο στο Μέγαρο Μουσικής ενώ στη συνέχεια θα έχει διμερείς επαφές στο περιθώριο της Συνόδου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 12.00 το μεσημέρι, θα απευθύνει ομιλία στην 4η Ευρω-Αραβική Σύνοδο (EU - Arab World Summit) στο Μέγαρο Μουσικής. Με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπούλ Γκέιτ (Αhmed Aboul Gheit) και τον ομόλογό του, του Μπαγκλαντές  θα συναντηθεί διαδοχικά το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. 

Στο περιθώριο της Συνόδου, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός το πρωί θα έχει διμερείς συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τους πρωθυπουργούς της Κροατίας, της Αλβανίας και της Σερβίας. Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου.

Συγκεκριμένα:

  • Στις 10.00, με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς .
  • Στις 13.30, με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα.
  • Στις 14.30, με την πρωθυπουργό της Σερβίας Άνα Μπίρναμπιτς.
  • Στις 18.00, με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ 

Με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπούλ Γκέιτ (Αhmed Aboul Gheit) και τον ομόλογό του, του Μπαγκλαντές  θα συναντηθεί διαδοχικά το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. 

Ειδικότερα, κατά την αυριανή συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, στις 9.15, οι συνομιλίες θα περιστραφούν γύρω από τις εξελίξεις στο περιφερειακό και το διεθνές επίπεδο, καθώς και τις σχέσεις της Ελλάδος με τον Αραβικό Σύνδεσμο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. 

Στη συνέχεια, στις 10 το πρωί, ο Νίκος Δένδιας θα υποδεχθεί στο υπουργείο Εξωτερικών τον ομόλογό του Μπαγκλαντές, Αμπούλ Καλάμ Άμπντουλ Μόμεν (Abul Kalam Abdul Momen). Στη συνάντηση θα συμμετάσχει και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Οι συνομιλίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα επικεντρωθούν σε θέματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Με το πέρας των συνομιλιών, θα υπογραφεί Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών για τη συνεργασία στον τομέα της διπλωματικής εκπαίδευσης. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο περί ώρα 11:30 π.μ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινό υπόμνημα για Μετανάστευση από Μητσοτάκη, Κόντε, Σάντσεθ, Αμπέλα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι πρωθυπουργοί Ιταλίας, Ισπανίας και Μάλτας, συνυπογράφουν και απευθύνουν κοινό υπόμνημα για την υπό διαβούλευση πρόταση της ευρωπαϊκής επιτροπής για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.