ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: ΑΠΕ

Αχτσιόγλου: 'Ανιση η μεταχείριση των επιτυχόντων του Νομικού Συμβουλίου

Η κ. Αχτσιόγλου καλεί τους υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών να κάνουν αποδεκτό το αίτημα των αδιόριστων επιτυχόντων του ΝΣΚ, προκειμένου να εξαλειφθεί η άνιση μεταχείριση.

Αναφορά, με θέμα την άνιση μεταχείριση επιτυχόντων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κατέθεσε η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Έφη Αχτσιόγλου, προς τους υπουργούς Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη, και Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

Η κ. Αχτσιόγλου κατέθεσε, επίσης, έγγραφα της Γραμματείας και του Προέδρου του ΝΣΚ, από τα οποία προκύπτουν ότι:

  • Σήμερα υφίστανται 16 κενές οργανικές θέσεις λειτουργών του ΝΣΚ, ενώ την 1η/7/2021 οι κενές οργανικές θέσεις λειτουργών του ΝΣΚ πρόκειται να ανέλθουν σε 28.
  • Ο Πρόεδρος του ΝΣΚ επισημαίνει ότι ο κ. Σταϊκούρας είχε εγγράφως ενημερωθεί για τις υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις και για το χρονοδιάγραμμα που απαιτείται για την κάλυψή τους.

Η κ. Αχτσιόγλου καλεί τους υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών να κάνουν αποδεκτό το δίκαιο αίτημα των αδιόριστων επιτυχόντων ΝΣΚ, να παραταθεί νομοθετικά η ισχύς του Πίνακα Επιτυχόντων, προκειμένου να εξαλειφθεί η άνιση μεταχείριση που τους επιφύλαξε ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος αδικαιολόγητα τους διαχώρισε με αυθαίρετα κριτήρια σε «επιτυχόντες δύο ταχυτήτων».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

axtsioglou, bouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Ολέθριο για τους εργαζόμενους το νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Η Τομεάρχης Οικονομικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή της, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση με τη θεσμοθέτηση απλήρωτων υπερωριών εμποδίζει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθερή ένταξη των συμβασιούχων στο ΕΚΑΒ ζητούν 59 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τονίζουν ότι οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ, μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους τους, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι οποίες μάλιστα καθημερινά αυξάνονται.
axtsioglou, bouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Εγκαταλείπεται η εύπεπτη προπαγάνδα περί «λεφτόδεντρου»

«Το μόνο στο οποίο εμμένει το ΥΠΟΙΚ είναι ότι κανείς δεν χρωστάει, κανείς δεν χρειάζεται ρευστότητα, κανείς δεν κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του» επισημαίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Οικονομικών: Γενικόλογες και ατεκμηρίωτες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύεται «ειδικά ταμεία αναδιαρθρώσεων», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση.