ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
pierrakakis, texnologia, psifiakis diakyvernisis, 5G
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Κ. Πιερρακάκης: Σημαντική συμβολή της τεχνολογίας έναντι της πανδημίας

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισήμανε πως έχει δημιουργηθεί μια αποτελεσματική πλατφόρμα για τα εμβόλια ενώ αναπτύχθηκαν και οι ψηφιακές δεξιότητες φαρμακείων και ΚΕΠ.

Την μετάβαση στην εποχή του 5G που κομίζουν καινοτομίες σε διεθνές επίπεδο κι ανοίγουν νέους ορίζοντες για την χώρα μας υπογραμμίζει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης και υπογραμμίζει την συνεισφορά της τεχνολογίας στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού, τονίζοντας πως ο κεντρικός πυλώνας της δράσης του υπουργείου ήταν το gov.gr. «Ξεκινήσαμε την 21η Μαρτίου συγκεντρώνοντας 501 υφιστάμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και μέσα σε δέκα μήνες ξεπεράσαμε τις χίλιες».

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισημαίνει οτι  «Η Ελλάδα ολοκλήρωσε όλα τα στάδια έγκαιρα φέρνοντας εις πέρας μια ιδιαίτερα απαιτητική και καινοτόμα δημοπρασία εισπράττοντας το προσδοκώμενο τίμημα και εξασφαλίζοντας τις βέλτιστες δυνατές προοπτικές για την ταχεία ανάπτυξη των δικτύων 5G» επισημαίνει.

Δεν παραλείπει να τονίσει την αξιοποίηση της τεχνολογίας «τόσο στην ανάσχεση της πανδημίας μέσω των SMS στο 13033 που χαρακτηρίστηκαν ως βέλτιστη πρακτική από τον ΟΟΣΑ όσο και στη διαδικασία κλεισίματος ραντεβού για τον εμβολιασμό» και προσθέτει: «Το emvolio.gov.gr συμπύκνωσε την εμπειρία μας από τη μέχρι σήμερα λειτουργία του gov.gr καθότι αναπτύχθηκε μια πλατφόρμα που πλέον χαρακτηρίζεται διεθνώς ως εξαιρετικά αποτελεσματική και λειτουργική ενώ η άυλη συνταγογράφηση χρησιμοποιήθηκε για να προτείνει το ίδιο το κράτος απευθείας ραντεβού στους πολίτες. Ταυτόχρονα αναπτύχθηκαν πρόσθετα κανάλια φαρμακεία, ΚΕΠ για τους συμπολίτες μας με περιορισμένες ψηφιακές δεξιότητες».

Καταλήγοντας στο άρθρο του ο κ. Πιερρακάκης κι αναφερόμενος στα επόμενα βήματα επισημαίνει ότι «η Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού κωδικοποιεί το σύνολο των έργων τα οποία θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια και μέσω των σημαντικών χρηματοδοτικών δυνατοτήτων του Ταμείου Ανάκαμψης. Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στην καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων απλοποιώντας και ψηφιοποιώντας τις διαδικασίες εκείνες που μέχρι σήμερα συνεπάγονται περιττό κόπο και χαμένο χρόνο. Πυξίδα μας παραμένει ένα κράτος πιο απλό πιο λειτουργικό πιο δίκαιο».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pierrakakis, texnologia, psifiakis diakyvernisis, 5G
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Πιερρακάκης: Προτεραιότητα στα self test θα έχουν οι μαθητές

Ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής υποστήριξε ότι βάσει της πορείας των εμβολιασμών έχει αρχίσει να «χτίζεται» το «τείχος ανοσίας», και στις αρχές Μαΐου οι πολίτες άνω των 60 θα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα κινείται προς την 4η Βιομηχανική Επανάσταση

Ο υπουργός μιλώντας στο συνέδριο του Economist αναφέρθηκε στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και τα πάνω από 440 έργα που περιλαμβάνει και θα υλοποιηθούν τα επόμενα 4 χρόνια, τονίζοντας πως σε πολλά η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει σημαντικό ρόλο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Πιερρακάκης: Τα δίκτυα 5G θα αλλάξουν την καθημερινότητα

Το επίκεντρο της τεχνολογικής προόδου – όχι μόνο για το 2021, αλλά για τα επόμενα χρόνια – είναι τα δίκτυα πέμπτης γενιάς, επισημαίνει σε άρθρο του ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.