Φώτο: Shutterstock

Πρ. Κροατίας, Πλένκοβιτς: Θέλουμε μία ΕΕ που να επιδρά στα παγκόσμια γεγονότα

Συνάντηση είχε νωρίτερα ο Προέδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς όπου τονίστηκε η σημασία της ενταξιακής προοπτικής της Κροατίας στη Ζώνη Σένγκεν, στο ευρώ και στον ΟΟΣΑ.

Συνάντηση είχε νωρίτερα ο Προέδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς όπου και οι δύο τόνισαν τη σημασία της ενταξιακής προοπτικής της Κροατίας στη Ζώνη Σένγκεν, στο ευρώ και στον ΟΟΣΑ.

Από την πλευρά του ο Προεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε την πεποίθησή του ότι η Κροατική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα στεφθεί μ’ επιτυχία. Τόνισε οτι η Ελλάδα θα υποστηρίξει σταθερά την ενταξιακής προοπτικής της Κροατίας στη Ζώνη Σένγκεν, στο ευρώ και στον ΟΟΣΑ. Και τέλος υπενθύμισε οτι η Ελλάδα ευνοεί τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την είσοδο σε αυτήν Χωρών της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης, υπό τον απαράβατο όρο ότι οι ως άνω Χώρες πληρούν, στο ακέραιο και δίχως καμία έκπτωση, τις προϋποθέσεις που θέτει το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, στο σύνολό του.

Ο κ. Πλένκοβιτς ξεκίνησε αναφέροντας κι εκείνος τη σπουδαιότητα της ένταξης της χώρας του στο ευρώ, στη Ζώνη Σένγκεν και στον ΟΟΣΑ. Τόνισε οτι με την προεδρεία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Ένωσης, η χώρα του επιθυμεί να υπάρχει μία πολύ γερή, σταθερή οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης στο πλαίσιο μίας πολιτικής σύγκλισης και της Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως δεύτερο στόχο έθεσε την αλληλοδιασύνδεση ανάμεσα στα έργα υποδομής, στα έργα ψηφιακής ανάπτυξης και στα έργα ανάπτυξης των μεταφορικών υποδομών ώστε να ανακτηθεί ο χρόνος, που όπως είπε έχουμε χάσει σε σχέση με πολιτικές δυνάμεις όσον αφορά τις προκλήσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης που είναι υποστήριξε οτι είναι μπροστά μας. Επόμενος στόχος είναι η διασφάλιση της ασφάλειας σ΄όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση με την ενίσχυση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της. Ως τελευταίο και ιδιαίτερα σημαντικό στόχο έθεσε να τη διασφάλιση οτι η παγκόσμια θέση μίας Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα εξακολουθεί να είναι εξ΄ίσου επιδραστική, αν και πλέον δεν θα έχει ως μέλος της το Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως υπογράμμισε στόχος του είναι «Μία Ευρωπαϊκή Ένωση που θα μπορεί να επιδρά στα παγκόσμια γεγονότα. Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η Σύνοδος Κορυφής του Ζάγκρεμπ γίνεται είκοσι χρόνια μετά από την πρώτη προσχώρηση χωρών της Ν.Α. Ευρώπης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και θα ήθελα να πώ ότι θα είμαστε παρόντες έτσι ώστε να βοηθήσουμε τις χώρες της Βαλκανικής που πλέον είναι η σειρά τους να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να τις υποστηρίξουμε σ΄αυτήν την προσπάθεια».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Michel
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία στις Βρυξέλλες, τέλος στο θρίλερ της Συνόδου

Πριν τις 2.00, ώρα Ελλάδος, ανακοινώθηκε η λήξη της Συνόδου και βρίσκεται σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου του Σαρλ Μισέλ και της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Πληροφορίες για σημαντική βελτίωση στο κείμενο για την Κύπρο.