ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Vouli
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Στην ολομέλεια της Βουλής μεταφέρεται η συζήτηση για αστυνομική βία

Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και για τη διαχείριση της πανδημίας.

Σε αρκετά τεταμένο κλίμα, με δεδομένα τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, αναμένεται ότι θα διεξαχθεί η σημερινή συζήτηση στη Βουλή, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για τα περιστατικά της αστυνομικής βίας. 

Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε ερώτηση με θέμα «Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν» και σε αυτήν απαντήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού», στις 10:30.

Ήδη κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μέσω επίσημων ανακοινώσεων έχουν δείξει τις προθέσεις τους, με χρήση αρκετά επιθετικών χαρακτηρισμών. Από την πλευρά της η κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται πίσω από τη διοργάνωση συλλαλητηρίων και μάλιστα σε μία περίοδο κατά την οποία καλπάζει το τρίτο κύμα της πανδημίας. 

Η «απάντηση» της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι υπάρχει έξαρση της αστυνομικής βίας και παράλληλα κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό για «πλήρη αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας».

Όπως παράλληλα τονίζουν κυβερνητικές πηγές ο κ. Μητσοτάκης  αναμένεται να επισημάνει πως τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας δεν αποτελούν ούτε ελληνικό ούτε σημερινό φαινόμενο αλλά διαχρονικό πρόβλημα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Αλέξη Τσίπρα.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ