ΓΔ: 897.55 0.66% Τζίρος: 86.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Νέα εικόνα και θετικά πρότυπα για την Ελλάδα θέλει να δείξει ο Μητσοτάκης

Ανανεωμένη εικόνα και στόχευση στην ανάδειξη θετικών πλευρών της χώρας, αυτές είναι οι προτεραιότητες που έθεσε ο Κ. Μητσοτάκης σε γεύμα εργασίας με την συμβουλευτική ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού «Repositioning Greece».

Με στόχο την προβολή «μιας νέας Ελλάδας» και των θετικών πλευρών της που θα αναπτερώσει την υπερηφάνια των Ελλήνων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε γεύμα εργασίας με τη συμβουλευτική ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού «Repositioning Greece» είχε στο Μέγαρο Μαξίμου. Η νέα αυτή εικόνα είναι ψηλά στην ατζέντα του πρωθυπουργού που που θα φροντίσει να στηριχτεί και από τον δημόσιο αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα. Στη συνάντηση συζητήθηκε και το εμπορικό σήμα που αφορά τα μακεδονικά προϊόντα.

Το «Repositioning Greece» είναι η ομάδα που συνδράμει στην αναβάθμιση και την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό και αντικείμενό της αποτελεί ο σχεδιασμός μιας νέας αρχιτεκτονικής για την εικόνα της χώρας, δηλαδή, ενός ολιστικού στρατηγικού σχεδίου που θα τοποθετεί τη σύγχρονη Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη. «Μέχρι σήμερα η προβολή της Ελλάδας αφορούσε μόνο την τουριστική της πλευρά», ανέφερε κατά τη διάρκεια του γεύματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Πρέπει να προβάλουμε μια συνολική εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας, μιας χώρας δημιουργίας, οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, με ξεχωριστή ποιότητα ζωής και σεβασμό στο περιβάλλον. Μιας Ελλάδας που κοιτάζει τον κόσμο με αυτοπεποίθηση».

Η νέα αυτή εικόνα, που αποτελεί προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό, θα στηρίζει και θα στηρίζεται από κάθε άξονα του δημόσιου και ιδιωτικού χώρου, θα αντικατοπτρίζει θετικά τη χώρα και τους ανθρώπους της, θα τονώνει την περηφάνια των Ελλήνων και παράλληλα με την ιστορία, θα φανερώνει τη σύγχρονη διάσταση πολιτισμού, τεχνογνωσίας και ανθρώπινου δυναμικού, των παραμέτρων, δηλαδή, που συνθέτουν την Ελλάδα των επόμενων γενεών. Η διαδικασία υλοποίησης του έργου θα περιλαμβάνει ψηφιακή πλατφόρμα, ανοιχτή στους πολίτες, ενώ θα ακολουθήσουν ενέργειες που θα ενθαρρύνουν την ευρύτερη συμμετοχή της κοινωνίας.

Επίσης, μια εξειδικευμένη ομάδα εργασίας θα συνεργαστεί με τους φορείς της Βόρειας Ελλάδας σχετικά με το εμπορικό σήμα που αφορά τα μακεδονικά προϊόντα.

Στο γεύμα, στο οποίο ήταν παρούσα και η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, κατατέθηκαν πολλές κι ενδιαφέρουσες προτάσεις, με βάση και τη διεθνή εμπειρία, για τρόπους προβολής της χώρας. Στη συμβουλευτική ομάδα συμμετέχουν, αφιλοκερδώς, προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας και εξειδίκευσης, με διεθνές κύρος στον τομέα τους, οι οποίοι πλαισιώνονται από εκπροσώπους της Προεδρίας της Κυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, την ομάδα αποτελούν:

Αθανασούλας Αλέξανδρος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Stirixis Group

Βάνη Ανδρομάχη, μαθηματικός, διευθύντρια του Γραφείου Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών

Vranakis Steve, ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Chief Creative Officer με ευθύνη του δημιουργικού (προερχόμενος από Creative lab, Google)

Δημητριάδης Γρηγόρης, μηχανικός, γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών

Ευθυμίου Μαρία, ιστορικός, καθηγήτρια του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Κατσαχνιάς Δημήτρης, πρόεδρος και Strategic Director της Air Paris Group

Λοΐζου Βίκυ, πολιτικός επιστήμων, γενική γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών της Προεδρίας της Κυβέρνησης,

Μαραγκοπούλου Βίκυ, διευθύντρια Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης

Παναγιωτάκου Αφροδίτη, διευθύντρια Πολιτισμού Ιδρύματος Ωνάση

Παπαλεξοπούλου Λένα, οικονομολόγος, επιχειρηματίας και αντιπρόεδρος Desmos.org

Σιδέρης Νίκος, Ψυχίατρος, ψυχαναλυτής, συγγραφέας - διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γαληνός»

Σιμιτζής Τίτος, General Manager της Alternative Research Solutions

Την Ομάδα «Repositioning Greece» συντονίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Να εκμεταλλευτούν οι επιχειρήσεις τα χρηματοδοτικά εργαλεία

Είναι σημαντικό να στείλει η Ευρώπη μήνυμα αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης ώστε να βγούμε από την κρίση του κορονοϊού όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, τόνισε ο πρωθυπουργός από την Κέρκυρα.