ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Υπουργός Δικαιοσύνης Βουλή
Φώτο: ΑΠΕ

Κατάσχεση στην πρεσβεία Βενεζουέλας για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα γίνει επί ακινήτων ή κινητών πραγμάτων της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και της πρεσβείας στην Αθήνα, τα οποία είναι αναγκαία για τη λειτουργία τους.

Δόθηκε η προβλεπόμενη άδεια από το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου η Ξένια Μπουζαρανίδου υπάλληλος στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, η οποία δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φράνκλιν Γκονζάλες, να μπορέσει να εκτελέσει απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία της επιδικάστηκε αποζημίωση 32.000 ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το υπουργείο Δικαιοσύνης έλαβε την απόφαση να χορηγήσει την αιτηθείσα και προβλεπόμενη άδεια από το άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για αναγκαστική εκτέλεση κατά της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και της πρεσβείας στην Αθήνα μετά από σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και τη θετική γνώμη επί της σχετικής αίτησης του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει ότι η άδεια χορηγήθηκε υπό τον όρο ότι «η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα διενεργηθεί εις βάρος των αναφερόμενων στο άρθρο 22 παρ. 3 της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 (ΝΔ 503/70), καθώς και των πραγμάτων (ακινήτων ή κινητών) που εξυπηρετούν την άσκηση κυριαρχικής εξουσίας της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας».

Με άλλα λόγια, η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα γίνει επί ακινήτων ή κινητών πραγμάτων της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και της πρεσβείας στην Αθήνα, τα οποία είναι αναγκαία για τη λειτουργία τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

«Την απόφαση για χορήγηση της αιτηθείσας και προβλεπόμενης άδειας από το άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για αναγκαστική εκτέλεση κατά της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και της Πρεσβείας στην Αθήνα έλαβε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και τη θετική γνώμη επί της σχετικής αίτησης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η αιτηθείσα άδεια χορηγείται υπό τον όρο ότι η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα διενεργηθεί εις βάρος των αναφερόμενων στο άρθρο 22 παρ. 3 της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 (ΝΔ 503/70), καθώς και των πραγμάτων (ακινήτων ή κινητών) που εξυπηρετούν την άσκηση κυριαρχικής εξουσίας της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Εμπρηστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στο Μπορντό

Οι γαλλικές αρχές διερευνούν εμπρηστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στο Μπορντό, όπου μασκοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν τρεις αστυνομικοί που διέφυγαν από την έξοδο κινδύνου.
Νικολάς Μαδούρο πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κατηγορίες για βασανιστήρια κατά αντιφρονούντων σε Μαδούρο και σύζυγο

Οι αμερικανικές αρχές απήγγειλαν νέα κατηγορία για «διάπραξη βασανιστηρίων» στον Νικολάς Μαδούρο και τη σύζυγό του, που κρατούνται στη Νέα Υόρκη, επιπλέον των ήδη υπαρχουσών για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή.
Γιώργος Φλωρίδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Φλωρίδη με εκπρόσωπο ΟΗΕ για βία κατά των παιδιών

Η ειδική αντιπρόσωπος του ΟΗΕ για τη Βία κατά των Παιδιών, Dr. Najat Maalla M' jid, συναντήθηκε με τον Γ. Φλωρίδη, αναγνωρίζοντας το έργο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τις προκλήσεις στην προστασία των παιδιών στην Ελλάδα.
αναμμένο κερί πένθους
ΔΙΕΘΝΗ

Εκδήλωση στη Βενεζουέλα για τα θύματα των σεισμών της 24ης Ιουνίου

Περίπου 400 άτομα τίμησαν με λευκά κεριά τα θύματα των δύο σεισμών στη Βενεζουέλα, 100 μέρες μετά την τραγωδία, στον χώρο όπου κατέρρευσε συγκρότημα κατοικιών στην Καραμπαγιέδα, κρατώντας ζωντανή τη μνήμη των αδικοχαμένων.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Νεκρός σε σύγκρουση ανταρτών Κολομβίας με αστυνομία

Σύγκρουση μεταξύ ανταρτών ELN και της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς στη δυτική Βενεζουέλα τη Δευτέρα άφησε έναν νεκρό και πέντε τραυματίες, σύμφωνα με τη ΜΚΟ FundaRedes. Είναι το πρώτο παρόμοιο επεισόδιο μετά την ανάληψη εξουσίας από τον νέο πρόεδρο της Κολομβίας.
Σήμα αστυνομικού ICE
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Μετανάστης που τραυματίστηκε από ICE εμφανίζεται στο δικαστήριο

Ο 28χρονος μετανάστης Γουίλμπερ Γκαρσές Πέρες από τη Βενεζουέλα, που τραυματίστηκε από σφαίρα αστυνομικού ICE στο Τέξας, κατηγορείται για αντίσταση κατά ομοσπονδιακού. Παραμένει υπό κράτηση εν αναμονή νέας ακρόασης την Παρασκευή.