ΓΔ: 817.24 0.26% Τζίρος: 53.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Plakiotakis
ΑΠΕ

Γ. Πλακιωτάκης: Η Τουρκία παραβιάζει συνεχώς τη συμφωνία για το προσφυγικό

Ενίσχυση του Λιμενικού με μέσα για οποιαδήποτε πρόκληση και εστιασμένες θαλάσσιες περιπολίες η απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις, σύμφωνα με τον Γιάννη Πλακιωτάκη.

Οι προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου για τη δράση του Λιμενικού Σώματος στο Α. Αιγαίο «αποτελούν μέρος της προσπάθειας της Τουρκίας να αποκρύψει το γεγονός ότι παραβιάζει συστηματικά τους όρους της συμφωνίας με την ΕΕ για το προσφυγικό», υποστηρίζει ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο κ. Πλακιωτάκης υποστηρίζει ότι «οι κατηγορίες του δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα» και υπογραμμίζει ότι το Λιμενικό «επιχειρεί στο Αιγαίο με αποφασιστικότητα αλλά και ευαισθησία και σώζει καθημερινά δεκάδες ανθρώπινες ζωές».

Ο κ. Πλακιωτάκης σημειώνει την ανάγκη ετοιμότητας «για το οποίο έχουμε ενημερώσει τους πάντες», ώστε σε περίπτωση ανάγκης, να ενισχυθεί το Λιμενικό με μέσα και προσωπικό, ενώ αναφέρεται και στο προς υλοποίηση νέο σύστημα θαλάσσιας επιτήρησης που θα δώσει τη δυνατότητα ακόμα περισσότερο εστιασμένων περιπολιών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας συζήτησαν Γ. Πλακιωτάκης - CLIA

H περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη με εκπροσώπους της Διεθνούς Ένωσης Εταιριών Κρουαζιέρας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης: Προτεραιότητα στην οργανωμένη ανάπτυξη των νησιών μας

Ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τη νησιωτική πολιτική ως «σημαντική τομή που αλλάζει άρδην τα δεδομένα με τα οποία το ελληνικό Κράτος αντιμετωπίζει τα νησιά και τους νησιώτες».