ΓΔ: 815.1 -0.24% Τζίρος: 78.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Κ. Πιερρακάκης: Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να αλλάξει... αιώνα

Το σχέδιο νόμου «Επενδύω στην Ελλάδα» ενσωματώνει τις «πιο σύγχρονες αντιλήψεις και εξελίξεις τόσο σε περιβαλλοντικά θέματα, όσο και σε εργασιακά υπογραμμίζει ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του στη «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρει ότι «αυτή τη στιγμή βιώνουμε μια νέα διαχωριστική γραμμή» μεταξύ εκείνων που «εμμένουν στο παλαιό πολιτικό λεξιλόγιο και σε παραδοσιακές λύσεις και συνθήματα της δεκαετίας του ΄80 και του ΄90» και εκείνων που «ενίοτε και με ετερόκλητες καταγωγές, αθροιστικά συντάσσονται με το αίτημα η Ελλάδα να αλλάξει αιώνα και να μπορέσει επιτέλους να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει τόσο σε διεθνές όσο και σε περιφερειακό επίπεδο».

«Είναι απολύτως καθαρό πως εμείς ανήκουμε στη δεύτερη και όχι στην πρώτη κατηγορία» τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Ο κ. Πιερρακάκης είπε στη συνέντευξή του ότι το σχέδιο νόμου «Επενδύω στην Ελλάδα» ενσωματώνει τις «πιο σύγχρονες αντιλήψεις και εξελίξεις τόσο σε περιβαλλοντικά θέματα, όσο και σε εργασιακά».

Σημειώνει ότι όσα ψηφίζει η κυβέρνηση αποτελούν προεκλογικές δεσμεύσεις τής ΝΔ και προσθέτει ότι η κυβέρνηση «έχει αποδείξει τη διάθεση για ευρείες, ακόμα και ευρύτατες πλειοψηφίες, όχι όμως σε βάρος των αρχών και των θέσεων για τις οποίες μας ψήφισαν οι Έλληνες πολίτες».

Τέλος, ερωτηθείς για τη συμμετοχή του, «όντας στέλεχος προερχόμενο από την Κεντροαριστερά» σε μια κυβέρνηση της ΝΔ, απάντησε «πιστεύω στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενώσει τους Έλληνες και η συνεργασία μου με όλους ανεξαιρέτως τους υπουργούς είναι άριστη».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Πιερρακάκης: Η χώρα πρέπει επιτέλους να αλλάξει αιώνα

Ο υπουργός επεσήμανε ότι «το μήνυμα της κοινωνίας είναι ότι η χώρα πρέπει επιτέλους να αλλάξει αιώνα» και τόνισε ότι για να γίνει αυτό χρειάζονται «υπερβάσεις, νέες συνθέσεις και διάθεση για ριζικές αλλαγές».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

K. Πιερρακάκης: Ο δημόσιος τομέας περνάει στην ψηφιακή εποχή

Όλοι οι φορείς του δημόσιου τομέα θα συνδέονται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας και θα μπορούν να ανταποκρίνονται άμεσα στα αιτήματα των πολιτών και των επιχειρήσεων δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενιαίο αριθμό παροχής υπηρεσιών για κάθε πολίτη προαναγγέλλει ο Πιερρακάκης

Στην ιδέα να χορηγηθεί στους πολίτες από τη γέννησή τους ένας αριθμός που θα χρησιμοποιείται αντί του αριθμού της ταυτότητας σε όλες της αλληλοεπιδράσεις με το κράτος, αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα κινείται προς την 4η Βιομηχανική Επανάσταση

Ο υπουργός μιλώντας στο συνέδριο του Economist αναφέρθηκε στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και τα πάνω από 440 έργα που περιλαμβάνει και θα υλοποιηθούν τα επόμενα 4 χρόνια, τονίζοντας πως σε πολλά η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει σημαντικό ρόλο.