ΓΔ: 896.05 0.35% Τζίρος: 31.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:26:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Γ. Πατούλης: Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των ατόμων με αναπηρία

Δράσεις για τα άτομα με αναπηρία τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και ενημέρωσης ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης υπογραμμίζοντας την υποστήριξή του στο Σύλλογο Παραπληγικών.

Η δυνατότητα υλοποίησης συγκεκριμένων δράσεων και πρωτοβουλιών, που θα έχουν στο επίκεντρό τους, συμπολίτες μας με κινητικά και άλλα προβλήματα, τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με το Προεδρείο και μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών Κ. Κωνσταντή και στα υπόλοιπα μέλη την απόφασή του για σύσταση Μόνιμης Επιτροπής Συνεργασίας με στόχο την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε επίπεδο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε ζητήματα προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία.

Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε αναφορά στην αναγκαιότητα υλοποίησης έργων που θα βελτιώνουν την προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα σε δημόσιους χώρους καθώς και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον επισημάνθηκε η ανάγκη υλοποίησης έργων μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια συμφωνήθηκε να υπάρξουν ειδικές αθλητικές δράσεις.

Τόσο ο πρόεδρος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών επικεντρώθηκαν στην ανάγκη δημιουργίας υποδομών καθώς και στην αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες μετακίνησης τους. Μάλιστα αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων και στις ελλείψεις που υπάρχουν ακόμα και στα δημόσια νοσοκομεία τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δε διαθέτουν καν διαμορφωμένες τουαλέτες για άτομα με κινητικά προβλήματα. Αντίστοιχα κατήγγειλαν ότι πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν έχουν ούτε καν μπάρες αναπήρων.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Είναι υποχρέωσή μας να σκύψουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα πάνω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα. Βούλησή μας είναι να δράσουμε με συγκεκριμένες πράξεις και έργα. Για το λόγο αυτό προχωρούμε στη σύσταση της Μόνιμης Επιτροπής Συνεργασίας στην οποία θα συμμετέχουν οι αρμόδιοι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί σύμβουλοι και στελέχη της Περιφέρειας. Μαζί με τους εκπροσώπους των συμπολιτών μας με κινητικά και άλλα προβλήματα θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση έργων και δράσεων. Είναι χρέος μας να αποδείξουμε ότι στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους. Θα διευρύνουμε τη συνεργασία μας για να διεκδικήσουμε μία καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή για τα άτομα με κινητικές αναπηρίες. Αυτοδιοίκηση και κεντρική διοίκηση οφείλουμε να δρομολογήσουμε συγκεκριμένες πολιτικές προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή αυτών των ανθρώπων στον κοινωνικό ιστό και να μην αναγκάζονται να ζουν σε αφιλόξενες πόλεις».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών Κ. Κωνσταντής, ο αντιπρόεδρος Θ. Βίγλας, η γ.γ. Σ. Σούλη, ο ταμίας Σ. Αλέπης, ο νομικός σύμβουλος Π. Φυκήρης, το μέλη Γ. Καραμάλας και Α. Καμαρινέα, καθώς και η εθελόντρια Ε. Παπαγεωργίου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Πατούλης: Υπηρετούμε μόνον το συμφέρον των πολιτών της Αττικής

Εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής να απαντήσουν άμεσα και τεκμηριωμένα στις ενστάσεις του Δήμου Μαραθώνα για το Γραμματικό. Αν το έργο είναι παράνομο, θα ακυρωθεί και οι υπεύθυνοι θα πάνε στον εισαγγελέα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Πατούλης: Βάζουμε τέλος στην απραξία

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τους εργαζόμενους της Περιφέρειας, οι οποίοι πραγματοποιούν υπερωρίες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης 100 χιλιάδων αδειών οδήγησης που εκκρεμούν εδώ και 1,5 περίπου χρόνο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Πατούλης: Προτεραιότητα η προστασία του καταναλωτή

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογηθούν για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των αγορών, η πάταξη του παρεμπορίου και η ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πατούλης: «Να μείνουμε πιστοί στα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας»

Μήνυμα ενότητας και προσήλωσης στα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας εστειλε ο Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γ. Πατούλης, με αφορμή τους εορτασμούς για την επέτειο της 2ης Οκτωβρίου.
Petsas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση δίνουν μαζί λύσεις

O αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας από το Ρέθυμνο δήλωσε πώς «με τους δήμους, τις περιφέρειες και τους πολίτες είμαστε μαζί στη μάχη για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να δίνουμε τη σωστή λύση σε κάθε πρόβλημα».
Petsas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Πέτσας: Σύντομα στη Βουλή ο νόμος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας προβλέπονται 281 εκατ. ευρώ για έργα που ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που έχει στόχο να αλλάξει το πρόσωπο των Περιφερειών στη χώρα.