ΓΔ: 910.29 0.69% Τζίρος: 82.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Γ. Πατούλης: Προτεραιότητα η προστασία του καταναλωτή

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογηθούν για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των αγορών, η πάταξη του παρεμπορίου και η ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών.

Με τον Πρόεδρο της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών Δ. Μουλιάτο και αντιπροσωπεία μελών της Ομοσπονδίας συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Στη συνάντηση μετείχε και ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Β. Καπερνάρος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογηθούν για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των αγορών, η πάταξη του παρεμπορίου, η ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών, αλλά και δράσεις που θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό και τη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών των λαϊκών αγορών.

Έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της ανάγκης ενίσχυσης της ανταποδοτικών στις εισφορές των πωλητών, υπηρεσιών από την Περιφέρεια με προτεραιότητα σε παρεμβάσεις και υποδομές που σχετίζονται με τη φύλαξη, τη διαγράμμιση και τη σήμανση στις λαϊκές αγορές.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Μουλιάτος εξήρε το αυτοδιοικητικό έργο του κ. Πατούλη και διατύπωσε τη βεβαιότητα ότι θα είναι στο πλευρό του στην προσπάθεια να βρεθούν λύσεις που θα βελτιώσουν ουσιαστικά τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της νέας Διοίκησης είναι να υποστηριχθούν έμπρακτα οι Λαϊκές αγορές με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές. «Ο ρόλος μας δεν είναι μόνο να εισπράττουμε χρήματα. Θα εστιάσουμε στην ανταπόδοση υποστηρικτικών υπηρεσιών, μέσω υποδομών και παρεμβάσεων, με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των αγορών και την προστασία της υγείας των πολιτών», ανέφερε.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα το ζήτημα της βελτίωσης της εικόνας των αγορών προκειμένου να γίνουν πιο ελκυστικές για τους καταναλωτές, στα πρότυπα άλλων χωρών της Ευρώπης και υπογράμμισε ότι κοινός στόχος είναι να λειτουργούν με διαφάνεια ώστε να μην θίγονται τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Σχετικά με τη σειρά αιτημάτων που του τέθηκαν από πλευράς της Ομοσπονδίας, διαμήνυσε ότι θα εξεταστούν ενδελεχώς και όπου απαιτείται θα διεκδικήσουν λύσεις, από κοινού από τη νομοθετική εξουσία.

«Μας ενδιαφέρει να μπει μία τάξη προκειμένου να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών αλλά και την προστασία του καταναλωτή. Θέλουμε τόσο οι πωλητές όσο και οι καταναλωτές να νιώθουν ότι είμαστε σύμμαχοι τους. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη των λαϊκών αγορών, που αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κρίκο της εμπορικής δραστηριότητας των τοπικών κοινωνιών».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Πατούλης: Να βγάλουμε την Αττική από την αδράνεια

Απονεμήθηκε στον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη τιμητική πλακέτα για τις δράσεις και την προσφορά του στο επιχειρείν και ο ίδιος σημείωσε πως απαιτείται σκληρή δουλειά για να επιστρέψει το επιχειρείν στην Αττική.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Πατούλης: Βάζουμε τέλος στην απραξία

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τους εργαζόμενους της Περιφέρειας, οι οποίοι πραγματοποιούν υπερωρίες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης 100 χιλιάδων αδειών οδήγησης που εκκρεμούν εδώ και 1,5 περίπου χρόνο.
Giorgos Patoulis, Perifereia Attikis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Ρω και το Καστελλόριζο ο Γ. Πατούλης για την ειδική ολομέλεια της ΕΝΠΕ

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της περίφημης «Κυράς της Ρω», όπως έκαναν και ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και οι υπόλοιποι Περιφερειάρχες.
Patoulis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατούλης: Οι ευρωπαϊκοί πόροι το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο της Περιφέρειάς

Ο Περιφερειάρχης επισήμανε πως από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της Περιφέρειας στόχευσε στην ενεργοποίηση του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού / ερευνητικού δυναμικού της Αττικής.