ΓΔ: 2234.68 0.23% Τζίρος: 200.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:33
Φώτο: Shutterstock

Γ. Πατούλης: Προτεραιότητα η προστασία του καταναλωτή

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογηθούν για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των αγορών, η πάταξη του παρεμπορίου και η ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών.

Με τον Πρόεδρο της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών Δ. Μουλιάτο και αντιπροσωπεία μελών της Ομοσπονδίας συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Στη συνάντηση μετείχε και ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Β. Καπερνάρος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογηθούν για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των αγορών, η πάταξη του παρεμπορίου, η ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών, αλλά και δράσεις που θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό και τη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών των λαϊκών αγορών.

Έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της ανάγκης ενίσχυσης της ανταποδοτικών στις εισφορές των πωλητών, υπηρεσιών από την Περιφέρεια με προτεραιότητα σε παρεμβάσεις και υποδομές που σχετίζονται με τη φύλαξη, τη διαγράμμιση και τη σήμανση στις λαϊκές αγορές.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Μουλιάτος εξήρε το αυτοδιοικητικό έργο του κ. Πατούλη και διατύπωσε τη βεβαιότητα ότι θα είναι στο πλευρό του στην προσπάθεια να βρεθούν λύσεις που θα βελτιώσουν ουσιαστικά τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της νέας Διοίκησης είναι να υποστηριχθούν έμπρακτα οι Λαϊκές αγορές με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές. «Ο ρόλος μας δεν είναι μόνο να εισπράττουμε χρήματα. Θα εστιάσουμε στην ανταπόδοση υποστηρικτικών υπηρεσιών, μέσω υποδομών και παρεμβάσεων, με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των αγορών και την προστασία της υγείας των πολιτών», ανέφερε.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα το ζήτημα της βελτίωσης της εικόνας των αγορών προκειμένου να γίνουν πιο ελκυστικές για τους καταναλωτές, στα πρότυπα άλλων χωρών της Ευρώπης και υπογράμμισε ότι κοινός στόχος είναι να λειτουργούν με διαφάνεια ώστε να μην θίγονται τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Σχετικά με τη σειρά αιτημάτων που του τέθηκαν από πλευράς της Ομοσπονδίας, διαμήνυσε ότι θα εξεταστούν ενδελεχώς και όπου απαιτείται θα διεκδικήσουν λύσεις, από κοινού από τη νομοθετική εξουσία.

«Μας ενδιαφέρει να μπει μία τάξη προκειμένου να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών αλλά και την προστασία του καταναλωτή. Θέλουμε τόσο οι πωλητές όσο και οι καταναλωτές να νιώθουν ότι είμαστε σύμμαχοι τους. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη των λαϊκών αγορών, που αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κρίκο της εμπορικής δραστηριότητας των τοπικών κοινωνιών».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Πατούλης: Να βγάλουμε την Αττική από την αδράνεια

Απονεμήθηκε στον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη τιμητική πλακέτα για τις δράσεις και την προσφορά του στο επιχειρείν και ο ίδιος σημείωσε πως απαιτείται σκληρή δουλειά για να επιστρέψει το επιχειρείν στην Αττική.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Πατούλης: Βάζουμε τέλος στην απραξία

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τους εργαζόμενους της Περιφέρειας, οι οποίοι πραγματοποιούν υπερωρίες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης 100 χιλιάδων αδειών οδήγησης που εκκρεμούν εδώ και 1,5 περίπου χρόνο.
Κίνηση σε εθνική οδό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστροφή εκδρομέων του Πάσχα με αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου

Αυξημένη κίνηση στην επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα προς Αττική, κυρίως στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου με δυσκολίες σε περιοχές όπως Κιάτο και Κινέτα. Λιγότερα προβλήματα στην Αθηνών-Λαμίας με κάποιες καθυστερήσεις.
Ολυμπία Οδός αυτοκινητόδρομος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομαλά διεξήχθη η έξοδος των τελευταίων εκδρομέων του Πάσχα

Ομαλά εξελίσσεται η έξοδος των τελευταίων εκδρομέων του Πάσχα από την Αττική, με αυξημένη αλλά ομαλή κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας, σύμφωνα με την Τροχαία. Χθες πέρασαν συνολικά 100.130 αυτοκίνητα.
Κίνηση σε εθνική οδό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανονική η κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου μετά την έξοδο του Πάσχα

Επαναφέρθηκε η ομαλότητα στην Αθηνών-Κορίνθου μετά τις αυξημένες πρωινές εξόδους λόγω Πάσχα. Σημειώθηκαν ουρές στα διόδια Ελευσίνας και καθυστερήσεις στην Αττική Οδό, ενώ στον άξονα προς Λαμία η κυκλοφορία ήταν καλύτερη.