ΓΔ: 893.23 1.65% Τζίρος: 80.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
axtsioglou, bouli
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Αχτσιόγλου: Ολέθριο για τους εργαζόμενους το νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Η Τομεάρχης Οικονομικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή της, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση με τη θεσμοθέτηση απλήρωτων υπερωριών εμποδίζει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

«Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι ολέθριο για τους εργαζόμενους», καθώς οδηγεί σε «κατάργηση του 8ώρου, ατομική διαπραγμάτευση εργαζόμενου-εργοδότη, ακραία ελαστικοποίηση του ωραρίου και 10ωρο», ενώ «φαίνεται ότι καταργεί τη δυνατότητα δικαστικής προσφυγής για ακύρωση καταχρηστικών απολύσεων», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον “Realfm 97,8”. Σημείωσε, επίσης, ότι «ενώ θα έπρεπε να εξετάζουμε τη μείωση του χρόνου εργασίας χωρίς μείωση μισθού, η κυβέρνηση με τη θεσμοθέτηση απλήρωτων υπερωριών εμποδίζει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Αναφερόμενη στην πρόταση που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τόνισε ότι «δίνει απάντηση στο πρόβλημα επιβίωσης, έλλειψης ρευστότητας και σώρευσης χρεών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, στον κίνδυνο να υπάρξουν χιλιάδες απολύσεις μετά την άρση των αναστολών εργασίας». Περιλαμβάνει, πρόσθεσε, «ρύθμιση των χρεών της πανδημίας με “κούρεμα” βασικής οφειλής», επίσης, «βασικά και αναγκαία εργαλεία ρευστότητας για να σταθεί στα πόδια της μία μικρομεσαία επιχείρηση και να κρατήσει τους εργαζομένους της, όπως η επιδότηση για ένα διάστημα των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων». Παράλληλα, ανέφερε, «καταθέσαμε συνολική πρόταση ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους, η οποία πρέπει να αντικαταστήσει τον άκρως αντικοινωνικό πτωχευτικό νόμο της ΝΔ».

«Τα μέτρα αυτά είναι συγκεκριμένα, απολύτως κοστολογημένα και εφαρμόσιμα. Τα υποστηρίζει σχεδόν το σύνολο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, αλλά η κυβέρνηση τα απορρίπτει με εύπεπτα κλισέ που δεν αντέχουν ούτε 24 ώρες», υπογράμμισε η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Για την επίσκεψη του κ. Δένδια στην Τουρκία επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «ορθώς έθεσε το σύνολο των θέσεων, όπως έχει υποστηριχθεί από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια. Το βασικό ερώτημα, όμως, είναι αν η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε. Ποιες ήταν οι προηγούμενες ενέργειες; Ποια θα είναι η συνέχεια; Έχουν αναληφθεί ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για ένα μέτωπο ισχυρών συμμαχιών; Να μην μένουνε μόνο στην επικοινωνιακή διαχείριση. Να κοιτάμε ποια είναι η συνολική στρατηγική».
Χαρακτήρισε, τέλος, «αντίδραση φτηνού επικοινωνιακού τύπου» τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την ψήφο των αποδήμων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» Αχτσιόγλου εναντίον του Γιάννη Βρούτση για το νέο ασφαλιστικό

Για «εμπαιγμό» προς την κοινωνία κατηγορεί η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση με αφορμή το νέο ασφαλιστικό το οποίο πρόκειται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Με την ΠΝΠ ο κ. Μητσοτάκης διατηρεί ανέπαφο το καθεστώς αδιαφάνειας

Στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός ««διατηρεί τον έλεγχο της ΕΥΠ από το πρωθυπουργικό γραφείο και την επιλογή του επικεφαλής της υπηρεσίας».