ΓΔ: 805.79 -0.57% Τζίρος: 55.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
axtsioglou, bouli
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Ε. Αχτσιόγλου: Να μην έρθει στη Βουλή το εργασιακό νομοσχέδιο

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε επίσης ότι η κυβερνητική στρατηγική για την διαχείριση της πανδημίας έχει αποτύχει ενώ οι πολίτες ζουν στο πιο παρατεταμένο lockdown στην Ευρώπη.

Την αντίθεση της στο εργασιακό νομοσχέδιο εκφράζει η βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, σημειώνοντας πως με το νέο καθεστώς δεν είναι είναι εγγυημένα τα εργασιακά δικαιώματα. Παράλληλα έκανε αναφορά για αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση που έχει υποβάλλει τους πολίτες στο πιο παρατεταμένο lockdown στην Ευρώπη.

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά οποιαδήποτε στιγμή θα ήταν απαράδεκτο, ιδίως σήμερα όμως, σε συνθήκες απόλυτης επισφάλειας, είναι εγκληματικό. Καταργεί στοιχειώδη δικαιώματα, το 8ωρο, όσα προβλέπονται για την καταχρηστικότητα των απολύσεων, την επιπλέον πληρωμή των υπερωριών. Είναι άλλο πράγμα να διασφαλίζονται δικαιώματα από τον νόμο και να υπάρχει παραβατικότητα, η οποία καταπολεμείται με ελεγκτικούς μηχανισμούς -όπως έγινε επί της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με το Σ.ΕΠ.Ε.- και είναι άλλο ο ίδιος ο νόμος να μην εγγυάται αυτά τα δικαιώματα, όπως κάνει τώρα η ΝΔ. Πρόκειται για αλλαγή παραδείγματος στα εργασιακά. Τώρα δεν πρέπει να συζητάμε την επόμενη μέρα. Τώρα πρέπει όλοι μας να δώσουμε μάχη για να μην έρθει αυτό το νομοσχέδιο στη Βουλή», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο Kontra Channel.

Αναφερόμενη στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση τόνισε ότι «οι πολίτες της χώρας ζουν εδώ και 6 μήνες στο πιο παρατεταμένο λοκ-ντάουν στην Ευρώπη και ταυτόχρονα στο πιο αποτυχημένο. Αυτή η κυβερνητική αποτυχία έχει διαρρήξει την εμπιστοσύνη του πολίτη προς το κράτος, σε πολύ κρίσιμες στιγμές».

«Η κυβερνητική στρατηγική έχει αποτύχει. Αυτό είναι σαφές. Η δουλειά της αντιπολίτευσης όμως δεν είναι μόνο να καταλογίζει ευθύνες», επισήμανε η κ. Αχτσιόγλου, υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής για να υπάρξει αποσυμφόρηση. Ο κόσμος, λόγω της αποτυχίας και της παράτασης του λοκ-ντάουν, έχει αρχίσει να αναζητά βαλβίδες εκτόνωσης και συνωστίζεται σε πλατείες. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, προτείνουμε, όπως υποστηρίζουν και πάρα πολλοί επιστήμονες, να υπάρξει ένα ρυθμισμένο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, με αποστάσεις, με κανόνες και με πρωτόκολλα. Με έναν ελεγχόμενο τρόπο, ώστε να υπάρχει βαλβίδα εκτόνωσης αλλά να μην δημιουργούνται συνθήκες συνωστισμού. Αυτή η πρόταση μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της δημόσιας υγείας».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

axtsioglou, bouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: H κυβέρνηση καταργεί άλλο ένα δικαίωμα των εργαζομένων

«Σαν τον κλέφτη, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, ο υπουργός Εργασίας καταργεί την υποχρέωση των εργοδοτών να δηλώνουν την υπερεργασία των εργαζομένων τους», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
axtsioglou, bouli, oikonomia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Η ΝΔ καταφεύγει στο μοντάζ με στόχο να προκαλέσει φθορά

Για το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης η κα Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «θα νομιμοποιήσει και θα μονιμοποιήσει τη 10ωρη εργασία. Σύμφωνα με την ίδια το νομοσχέδιο βλάπτει σφοδρά και τους νυν εργαζόμενους και τους ανέργους. 
Iliopoulos-SYRIZA-Politiki-antipoliteusi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Ηλιόπουλου στην κυβέρνηση για την πανδημία και τα εργασιακά

«Η κυβέρνηση αντί να ασχολείται με την προστασία της υγείας των πολιτών, σχεδιάζει κατάργηση του 8ωρου και μειώσεις μισθών» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Iliopoulos-SYRIZA-Politiki-antipoliteusi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Απλήρωτη δουλειά, μειώσεις μισθών με την κατάργηση του 8ωρου

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει απλήρωτες υπερωρίες, τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι να δουλεύουν απλήρωτα 10ωρα, που θα οδηγήσει σε μείωση μισθού, γιατί κανονικά η υπερωριακή εργασία αμείβεται επιπλέον, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.