ΓΔ: 2053.58 1.44% Τζίρος: 255.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: ΑΠΕ

Σήμερα η τριμερής συνάντηση υπουργών Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου

Οι υπουργοί 'Αμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο στρατηγός Μοχάμεντ Ζάκι αναμένεται να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.

Τριμερής συνάντηση των Υπουργών 'Αμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στην δημοσιότητα από το υπουργείο 'Αμυνας Κύπρου, στις 15:00 το μεσημέρι ο υπουργός 'Αμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης θα καλωσορίσει τους ομολόγους του από την Ελλάδα και την Αίγυπτο, στο ξενοδοχείο Landmark.

Στις 15:30 πρόκειται να ξεκινήσει η τριμερής διαβούλευση των αντιπροσωπειών των υπουργείων 'Αμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου.

Στις 17:00, οι τρεις υπουργοί 'Αμυνας θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη, ενώ στις 17:15 θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Οι υπουργοί 'Αμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο στρατηγός Μοχάμεντ Ζάκι αναμένεται να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή καθώς και τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών.

Αύριο (Πέμπτη 20 Μαΐου 2021) οι υπουργοί 'Αμυνας Ελλάδας και Αιγύπτου θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης των υπουργών στην Κύπρο, θα πραγματοποιηθούν και διμερείς συναντήσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών των τριών χωρών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσημη τελετή συμφωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Έκτη τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για Διασπορά υπό το «ΝΟΣΤΟΣ»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Λοβέρδος συμμετείχε στην 6η τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για θέματα Διασποράς στη Λεμεσό, όπου συζητήθηκε η ενίσχυση συνεργασίας σε πολιτισμό και εκπαίδευση για τους απόδημους.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
ΔΙΕΘΝΗ

Έκτη τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου για Διασποράς

Η Υπηρεσία Ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών παρέχει επίσημη πληροφόρηση σχετικά με τις δραστηριότητες και τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας στον τομέα των διεθνών σχέσεων.
Νίκος Χριστοδουλίδης Κύπρος
ΔΙΕΘΝΗ

Κάιρο: Την κατάσταση στη Συρία συζήτησαν Χριστοδουλίδης και αλ Σίσι

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε το θέμα της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ το 2026 με αφορμή την αποδέσμευση της βοήθειας 4 δισεκατομμυρίων ευρώ για το μεταναστευτικό που αναμένει η Αίγυπτος από την ΕΕ.