ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mitsotakis-Thessaloniki
ΑΠΕ

Συνάντηση Μητσοτάκη με το βασικό μέτοχο του ΟΠΑΠ

Με τον Τσέχο επενδυτή Karel Komárek συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς να έχει ανακοινωθεί ακόμη ποια θέματα συζητήθηκαν.

Με τον Τσέχο επενδυτή και επιχειρηματία Karel Komárek της SAZKA Group, που ελέγχει τον ΟΠΑΠ, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Τσέχος επιχειρηματίας έχει αυξήσει, μέσω του SAZKA Group, τη μετοχική παρουσία του στον ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με δηλώσεις του, στόχος του είναι να αποκτήσει σε βάθος χρόνου πλειοψηφική συμμετοχή στον ΟΠΑΠ (άνω του 50%).

Πρόσφατα, το SAZKA Group πήρε 23.323.179 μετοχές του ΟΠΑΠ που αποτελούν το 7,25% του συνόλου και εκχωρήθηκαν από 20 επενδυτές, στην τιμή των 9,12 ευρώ τη μία, μέσω δημόσιας προσφοράς. Ο Komárek είχε δηλώσει ότι η κίνηση της  SAZKA «αποτελεί ισχυρή επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης μας στην ελληνική οικονομία».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kyriakos Mitsotakis, Kyvernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός άνω των 60 ετών με μηνιαίο πρόστιμο 100 ευρώ

Περιθώριο έως τις 16/1 έχουν οι άνω των 60 ετών για την πρώτη δόση. Ένα ακόμη μέτρο αφορά την παροχή ενός δωρεάν self test για κάθε ενήλικο μεταξύ 6 - 12 Δεκεμβρίου και ακολούθως μεταξύ 3 έως 7 Ιανουαρίου.
mitsotakis, ypourgiko
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδια ΥΠΟΙΚ, υπ. Ανάπτυξης και Εργασίας στο επίκεντρο του υπουργικού

Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε διαδικτυακή συζήτηση για το κλίμα του The Harvard Business School Club of Greece.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Ολοκληρώθηκε η διάθεση αντληθέντων κεφαλαίων από το ομόλογο

Το υπόλοιπο προς χρήσης ύψους 50 εκατ. στις 31.12.2020 και 37,4 εκατ. στις 30.06.2021 ήταν επενδεδυμένο σε βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις χαμηλού κινδύνου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ενημερωτικό δελτίο.