ΓΔ: 910.34 0.25% Τζίρος: 43.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
katrinis-kinal
Φώτο: Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Η κυβέρνηση αποκρύπτει την ουσία της διευθέτησης του ωραρίου

Προφανώς, το «όραμα» της νεοσυντηρητικής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια χώρα φθηνής  εργασίας, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, υποστήριξε ο κ. Κατρίνης

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, με αφορμή τη χθεσινή δυναμική συγκέντρωση για το 
εργασιακό νομοσχέδιο, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί ότι η ανάπτυξη κάθε χώρας στηρίζεται στους ανθρώπους και ότι πραγματικός μοχλός  ανάπτυξης είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο.
 
«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επέλεξε να εντάξει στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά διατάξεις που απορρυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις και 
υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή.  

Κρύβεται πίσω από κάποιες σωστές διατάξεις, κοινωνικού κυρίως χαρακτήρα, αποκρύπτοντας την ουσία της ατομικής διευθέτησης ωραρίου και την-πρακτικά-απεριόριστη δύναμη που δίνει σε «κακοπροαίρετους» εργοδότες.  

Προφανώς, το ‘’όραμα΄΄ της νεοσυντηρητικής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια χώρα φθηνής εργασίας, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Ίσως αυτό να αντιλαμβάνεται ως ‘’ανάπτυξη’’!  

Αφενός, ο κ. Πρωθυπουργός αισθάνεται τόσο ισχυρός που πιστεύει ότι μπορεί να επιβάλλει ό,τι θέλει, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων. Δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής έντασης και πλαίσιο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, αντί να επιδιώξει τη συναίνεση και τη συνεννόηση με τον κόσμο της εργασίας. 

Αφ’ ετέρου, ο αρμόδιος υπουργός κ. Χατζηδάκης είναι υπουργός Εργασίας μόνον κατ΄ ευφημισμό, αφού στην πραγματικότητα δεν έχει την παραμικρή επαφή με τον κόσμο της εργασίας. Όταν δεν επενδύει στο διχασμό και στον κοινωνικό αυτοματισμό, επικαλείται ,επιλεκτικά,παραδείγματα από χώρες όπως η Ισπανία. 

Αποφεύγει φυσικά να αναφέρει ότι η Ισπανική κυβέρνηση εισάγει νομοθεσία που δίνει πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε κατηγορίες εργαζομένων που εδώ και χρόνια αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης και ‘’μαύρης’’ εργασίας, όπως οι νέοι που δουλεύουν στα delivery. 

Η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί ότι η ανάπτυξη κάθε χώρας στηρίζεται στους ανθρώπους, ότι πραγματικός μοχλός ανάπτυξης είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο. Και όταν στο σχέδιο της κυβέρνησης δεν χωράνε οι άνθρωποι, απλά υπονομεύεται η κοινωνική συνοχή και η ανάπτυξη της χώρας».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Σοβαρές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων

Αναφερόμενος στο σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο που δεν ενισχύει τις παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα.
katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Να τελειώνουμε με τον μύθο της «ψηφιακής διακυβέρνησης»

Η χώρα παρουσιάζει ψηφιακή υστέρηση, με ανεπάρκεια υποδομών και ευρυζωνικών δικτύων, με ένα πανάκριβο και αργό internet, σε απόκλιση από τους εταίρους μας στην ΕΕ, υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Με το εργασιακό νομοσχέδιο εκθεμελιώνεται το εργατικό δίκαιο

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε, ότι με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης «εκθεμελιώνεται το εργατικό δίκαιο. Μας γυρίζουν στην εποχή των ατομικών συμβάσεων, ενώ ιδιαίτερα στις συνθήκες που ζούμε σήμερα, ο εργαζόμενος πρέπει να νιώθει ασφαλής περισσότερο από ποτέ»
katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Η χώρα αρχίζει να βιώνει και πάλι τον κίνδυνο του πληθωρισμού

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε από την κυβέρνηση τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για να συγκρατηθούν οι τιμές αλλά και την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να περιοριστούν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας, ιδίως σε είδη πρώτης ανάγκης.