Φώτο: ΑΠΕ

Συνάντηση Μητσοτάκη με CDP και ΤΕRNA για την ενέργεια

Στη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία του Ιταλικού Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της ΤΕRNA διερευνήθηκαν οι δυνατότητες για συνέργειες Ελλάδας - Ιταλίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Σε πολύ θετικό κλίμα, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποιήθηκε το πρωί η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία του Ιταλικού Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (CDP) και της ΤΕRNA. Στη συνάντηση έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτεταμένη ανταλλαγή απόψεων για όλο το φάσμα των θεμάτων που αφορούν την ενέργεια και το περιβάλλον, ενώ διερευνήθηκαν οι δυνατότητες για συνέργειες και πρωτοβουλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα ενόψει και της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις 26 Νοεμβρίου στη Ρώμη όπου θα έχει γεύμα εργασίας με τον Ιταλό ομόλογό του Τζουζέπε Κόντε.

Η ιταλική αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον πρεσβευτή της Ιταλίας στην Ελλάδα, Efisio Luigi Marras, τον διευθύνοντα σύμβουλο και γενικό διευθυντή του Ιταλικού Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (CDP), Fabrizio Palermo, τον διευθύνοντα σύμβουλο και γενικό διευθυντή της ΤΕRNA SpA, Luigi Ferraris, τον επικεφαλής σύμβουλο Επενδύσεων του Ιταλικού Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (CDP), Pierpaolo Di Stefano και τον επικεφαλής των Σχέσεων Εξωτερικού και Βιωσιμότητας της TERNA SpA, Luca Torchia.

Aπό ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γεράσιμος Θωμάς, ο προϊστάμενος του γραφείου θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Δημήτρης Μητρόπουλος, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης και ο σύμβουλος του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο η συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι ΤΖινπίνγκ

Στην Αθήνα θα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ μετά από πρόσκληση του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα έχει σειρά επαφών ενώ αναμένεται να υπογράψει και διακρατικές συμφωνίες.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Στοχευμένες αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ όπου δικαιολογείται

Για όλους και για όλα μίλησε σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας το στίγμα των κινήσεων της κυβέρνησης το επόμενo διάστημα σχετικά με τις φοροελαφρύνσεις, τις επενδύσεις αλλά και την υπόθεση Novartis.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η χώρα βρίσκεται στο κέντρο του παγκόσμιου επενδυτικού χάρτη

Την δυνατότητα εξόδου της χώρας από την κρίση τόνισε ο Πρωθυπουργός στη συνάντηση με τους βουλευτές, ενώ τόνισε πως θα καταστήσει τη ΝΔ κυρίαρχη πολιτική δύναμη για τα επόμενα χρόνια.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μεγάλη επιτυχία η συμφωνία Ε.Ε. - Κίνας για τα αγροτικά προϊόντα

Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και τους Έλληνες παραγωγούς χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Συμφωνία Γεωγραφικών Ενδείξεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κίνας η οποία, εκτός των άλλων, προστατεύει 6 σημαντικά ελληνικά προϊόντα.