ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
axtsioglou, bouli, oikonomia
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση καταργεί μέτρα στήριξης και φοροελαφρύνσεις

«Η μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης όχι απλά δεν επεκτείνεται, όπως είδαμε σε πρωτοσέλιδα, αλλά καταργείται», επεσήμανε η η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης το μόνο που λέει με σαφήνεια είναι ότι καταργούνται όλα τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης και οι περιορισμένες φοροελαφρύνσεις που ελήφθησαν», δήλωσε η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου στο “Κόκκινο 105,5”.

«Η μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης όχι απλά δεν επεκτείνεται, όπως είδαμε σε πρωτοσέλιδα, αλλά καταργείται. Επίσης, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις μονάδες καταργείται. Συνολικά μιλάμε για 65 μέτρα -αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, μειώσεις ΦΠΑ σε συγκεκριμένες υπηρεσίες κλπ.- όλα θα καταργηθούν. Και δεν είναι μόνο ότι τα καταργεί αλλά, παράλληλα, η κυβέρνηση εμπαίζει την κοινωνία όταν διαρρέει σε φίλια μέσα ή δηλώνει ότι τάχα θα επεκτείνει ή θα φέρει και νέες φοροελαφρύνσεις», σημείωσε η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ.

«Επιπλέον, προβλέπουν ότι από πρωτογενές έλλειμμα άνω του 7% φέτος θα φτάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα 2% το 2023. Αυτό είναι ένα κενό πάνω από 16 δισ. ευρώ. Για να καλυφθεί προβλέπουν, πέρα από την περικοπή όλων των μέτρων και φοροελαφρύνσεων, την εκρηκτική αύξηση κατά 28% των εσόδων από φόρους, ως εάν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα βρεθούν ξαφνικά στη θέση να υπερκαλύπτουν τις φορολογικές υποχρεώσεις. Προβλέπουν, επίσης, ότι το κενό θα καλυφθεί από μια αλματώδη αύξηση στις επενδύσεις κατά 30%, όταν στην Ε.Ε. προβλέπεται ρυθμός αύξησης των επενδύσεων 5%», υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου.

«Ως προς το τι εννοεί η ΝΔ μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν επενδύσεις, είναι προφανές ότι περιλαμβάνει την υποτίμηση της εργασίας και τις μειώσεις των μισθών. Έχουν στρώσει το έδαφος, με τα εργασιακά και με τον πτωχευτικό κώδικα, ώστε αυτές οι επενδύσεις να αφορούν ελάχιστους, έχουν προδιανείμει τα κέρδη», επισήμανε.

Αναφερόμενη στα εργασιακά η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την εργασία, που βρίσκεται στον αντίποδα της πολιτικής της ΝΔ. Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξαντλείται στο ότι θα καταργηθούν τα αντεργατικά μέτρα που περνά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά περιλαμβάνει μέτρα τα οποία θα βελτιώσουν τη θέση των εργαζομένων. Κεντρικό ζήτημα για την αναβάθμιση της εργασίας είναι η αύξηση των μισθών, δέσμευσή μας για κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ και στη συνέχεια επαναφορά του στους κοινωνικούς εταίρους. Επίσης, ίδια δικαιώματα στην εργασία, καθώς μετά τους μισθωτούς πλήρους απασχόλησης δεν μπορεί να υπάρχει το χάος, με μπλοκάκια, εργολαβικούς, δανειζόμενο προσωπικό, ενοικιαζόμενους που δεν έχουν τη στοιχειώδη προστασία της εργατικής νομοθεσίας. Και τρίτο, ένα συνολικό πλαίσιο συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για να υπάρχει πιο ολοκληρωμένη προστασία και διαρκής βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των εργαζομένων».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην εφημερίδα Αυγή

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι το πρόγραμμα έχει εθελοντικό χαρακτήρα και προβλέπει ένα σημαντικό οικονομικό κίνητρο για τους εργαζόμενους που θα επιλέξουν να ενταχθούν σε αυτό.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφη Αχτσιόγλου: Κυβέρνηση αδιόρθωτη, καταντά πλέον επικίνδυνη

Σχολιάζοντας το σχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει για μια ανάπτυξη που οικοδομείται στα συντρίμμια της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Alexis Tsipras, SYRIZA
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής και νέος υπουργός Υγείας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα τον εμβολιασμό στα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό. «Είναι αδιανόητο να σου ζητά πιστοποιητικό εμβολιασμού ένας μη εμβολιασμένος αστυνομικός», σημείωσε.