ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:36:54 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Κ. Πιερρακάκης: Σημαντικά ψηφιακά έργα για την επόμενη μέρα

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης τόνισε πως έδωσε την δυνατότητα να κλείσουν εκκρεμότητες του παρελθόντος και να ανοίξουν νέοι δρόμοι στις τηλεπικοινωνίες.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στην γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), αναφέρθηκε στην αρχική πρωτοβουλία, που ήταν το gov.gr, το οποίο συγκεντρώνει περίπου 1.200 διαθέσιμες υπηρεσίες που συνεχώς θα αυξάνονται.

«Πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή με βασικό μήνυμα ότι το κράτος αποκτούσε μια ενιαία υπόσταση» τόνισε ο υπουργός και σχολίασε την εφαρμογή του gov.gr που δημιουργήθηκε, η οποία ενημερώνει τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων με SMS, λέγοντας ότι αν και δεν αποτελεί μεγάλη τεχνολογική μετάβαση, ωστόσο είχε καταλυτική επίδραση στην εντύπωση του κόσμου και στην αντίληψή του για τον ρόλο του κράτους, για το πώς δουλεύει πλέον καλά.

Κάνοντας λόγο για το Tαμείο Ανάκαμψης, ο υπουργός επεσήμανε ότι «μας έδωσε την δυνατότητα όχι απλώς να υλοποιήσουμε, να ξεκινήσουμε να υλοποιούμε το σύνολο της στρατηγικής, αλλά να προσθέσουμε κιόλας πέρα από το αναγκαίο και το επιθυμητό. Μια σειρά αλλαγών που δεν αποτελούν κλείσιμο εκκρεμοτήτων του παρελθόντος, αλλά γέφυρα με το μέλλον». Αναφερόμενος μάλιστα σε κάποια έργα, όπως οι τηλεδίκες, οι διάδρομοι του 5G σε σημαντικούς τομείς, οι μικροδορυφόροι στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, είπε χαρακτηριστικά ότι «έχουν την ποιότητα να συνομιλούν για την επόμενη μέρα της χώρας». Επεσήμανε μάλιστα, ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει μια θετική καμπύλη σε σχέση με τις δημοπρασίες στο μέλλον με τους διαγωνισμούς.

Κλείνοντας, ο κ. Πιερρρακάκης σημείωσε ότι «με δεδομένο όλες τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, οι πιο μεγάλες αποστάσεις που θα πρέπει να διανυθούν είναι κυρίως αποστάσεις εμπιστοσύνης και πολιτικού συστήματος».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Συνεχίζεται η αύξηση των νέων ραντεβού για εμβολιασμό

Μέσω του gov.gr εξυπηρετούνται τους πολίτες για 1288 υπηρεσίες, ενώ πρόσθεσε ότι για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης έχει προβλεφθεί ένα τεράστιο κονδύλι περίπου 700 εκατ. για περαιτέρω ψηφιοποίηση.
pierrakakis, texnologia, psifiakis diakyvernisis, 5G
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορυφαία διάκριση και διεθνές βραβείο στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

«Η βράβευση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης από τον WITSA αντανακλά την πρόοδο που έχει καταγράψει στον ψηφιακό μετασχηματισμό η Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
livanios
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοβουλία για την ψηφιακή αναβάθμιση του πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Ο Θ. Λιβάνιος τόνισε ότι το υπουργείο θα στηρίξει με την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, την αναβάθμιση του πανεπιστημίου Πελοποννήσου με γνώμονα τον ψηφιακό μετασχηματισμό.