ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Διορισμός 'Αγγελου Μπίνη ως διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Ο κ. Μπίνης δήλωσε την ικανοποίησή του για τη νέα του θέση και παρά τις αντιπαραθέσεις μεταξύ βουλευτών που σημειώθηκαν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, τόνισε τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας της Αρχής.

Εγκρίθηκε από την κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με τις ψήφους της πλειοψηφίας, ο διορισμός του 'Αγγελου Μπίνη στη θέση του διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Ο κ. Μπίνης, δήλωσε υπερήφανος για την δημοσιοϋπαλληλική του ιδιότητα και έκανε εκτενή αναφορά στο έργο της Αρχής από το 2019, οπότε και ανέλαβε καθήκοντα, επισημαίνοντας ότι οι έλεγχοι δεν διατηρούνται στο συρτάρι και ολοκληρώνονται σε τέσσερις μήνες. Προσέθεσε δε, ότι για πρώτη φορά δημιουργήθηκε ηλεκτρονική πλατφόρμα, με την οποία παρακολουθείται η πειθαρχική διαδικασία και πλέον θα ασκείται έλεγχος σε όσους κωλυσιεργούν.

Κατά την διαδικασία της ακρόασης του υποψήφιου επικεφαλής της Αρχής, υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Γ. Κατρούγκαλος και ο Κ. Ζαχαριάδης υποστήριξαν ότι υπήρξε φωτογραφική διάταξη στην προκήρυξη για τον εν λόγω διορισμό, ενώ ο Θάνος Πλεύρης τους κατηγόρησε ότι εξαπολύουν επίθεση που εμφορείται από χαρακτηριστικά προσωπικής εμπάθειας. «Δεν μπορεί να αποτελεί κριτική ότι ο κ. Μπίνης συνεργάστηκε σε υπηρεσιακό επίπεδο με τον σημερινό πρωθυπουργό, όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών», είπε ο κ. Πλεύρης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε μομφή ότι ο σημερινός επικεφαλής της Αρχής είχε στενή υπηρεσιακή σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την περίοδο που διατηρούσε το χαρτοφυλάκειο του υπουργού Εσωτερικών. Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το Μέρα25, ενώ παρών δήλωσε το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60

«Ναι» στην τροπολογία ψήφισαν η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25. Ψηφίστηκε και η τροπολογία για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους ευάλωτους.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας - Yπέρ της αρχής ΝΔ και Α. Λοβέρδος

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν, εκτός από το ΚΙΝΑΛ που ψήφισε «παρών». Ωστόσο, αρκετά άρθρα του ν/σ που αυστηροποιούν τις ποινές για ορισμένα ειδεχθή εγκλήματα, υπερψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία.