ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Μιχάλης Κατρίνης

Μ. Κατρίνης: Απαραίτηση η ανάπτυξη και ευημερία χωρίς αποκλεισμούς

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας σε Συνέδριο του ΕΕΑ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «η πανδημική κρίση ανέδειξε την ανάγκη της παραγωγικής αυτονομίας της χώρας και του μετασχηματισμού της οικονομίας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης στη σημερινή του ομιλία στο 8ο Στρατηγικό Συνέδριο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τόνισε ότι ζητούμενο είναι οι ποιοτικές επενδύσεις με ισχυρό αποτύπωμα στις αλυσίδες αξίας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ικανό επενδυτικό ρεύμα που θα τονώσει την οικονομία και θα δημιουργήσει ποιοτικές  θέσεις εργασίας και θα αξιοποιήσει το υψηλά καταρτισμένο ερευνητικό δυναμικό της χώρας, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

Όπως ανέφερε υπάρχουν «ορισμένες βασικές προϋποθέσεις: 

  • Πολιτική σταθερότητα και συναίνεση για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.
  • Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με απλοποίηση των διαδικασιών και διαμόρφωση σταθερών κανόνων για την προσέλκυση επενδύσεων.
  • Ενίσχυση της εξωστρέφειας  και της ανταγωνιστικότητας μέσα και από την ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας.
  • Ενίσχυση της ρευστότητας με πρόσβαση των επιχειρήσεων στην τραπεζική χρηματοδότηση με ανταγωνιστικό επιτόκιο δανεισμού.

Απαιτείται, λοιπόν: 

  • Ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο με αξιοποίηση και όχι απλά απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων.
  • Μια πρόταση που θα αφορά τους πολλούς και όχι τους λίγους, μια πολιτική που θα δώσει ευκαιρίες σε όλους και όχι στους δυνατούς.
  • Γρήγορα και αποτελεσματικά βήματα, πέρα από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα περί ψηφιακής έκρηξης της χώρας και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας.

Η πανδημική κρίση ανέδειξε την ανάγκη της παραγωγικής αυτονομίας της χώρας και του μετασχηματισμού της οικονομίας. Ανέδειξε την ανάγκη να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη για όλους, ανάπτυξη που θα σέβεται τις ανθρώπινες αξίες. Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης δεν πρέπει να διευρύνουν τις ανισότητες, ούτε να αποκλείσουν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η άμεση ενίσχυση τους είναι και επιβεβλημένη και προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη και μετεξέλιξή τους. Η στήριξη το μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το Κίνημα Αλλαγής ήταν και παραμένει βασική προτεραιότητα». 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν πολιτικό πρόβλημα για τη χώρα

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ έθεσε ως προτεραιότητα την αναθεώρηση των κανόνων του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας, τονίζοντας ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει ακουστεί ούτε μία πρόταση ούτε μία λέξη τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.
katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Στο περιθώριο νέοι, οικονομικά αδύναμοι και μικρές επιχειρήσεις

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι στην Ελλάδα που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης δεν υπάρχει χώρος για τις ατομικές και μικρές επιχειρήσεις, αφού οι φοροαπαλλαγές και η μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων είναι μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Katrinis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Παραμένουν αποκλεισμένες από ρευστότητα 9 στις 10 επιχειρήσεις

«Περισσότερες από 9 στις 10 ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση στη ρευστότητα των τραπεζών, κάτι για το οποίο δεν κάνει τίποτα η κυβέρνηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.