ΓΔ: 2614.07 -0.35% Τζίρος: 10.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:53:41
Φώτο: Aris Oikonomou / SOOC

Χαρδαλιάς: 55 φωτιές ταυτόχρονα στην Ελλάδα - Εκκενώθηκαν οικισμοί στην Εύβοια

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι υπάρχει καλύτερη εικόνα στα πύρινα μέτωπα στην Αττική, αλλά αυτό δεν επιτρέπει εφησυχασμό, καθώς «διαχειριζόμαστε 55 φωτιές ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα».

Για τα εν εξελίξει πύρινα μέτωπα ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι υπάρχει καλύτερη εικόνα στα πύρινα μέτωπα στην Αττική, αλλά αυτό δεν επιτρέπει εφησυχασμό, καθώς «διαχειριζόμαστε 55 φωτιές ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα».

Ελπίζουμε να οριοθετήσουμε τη φωτιά μέσα στις επόμενες ώρες, είπε ο κ. Χαρδαλιάς και τόνισε ότι οι όποιες αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα αντιμετωπίζονται με επιτυχία.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμη ότι η Πυροσβεστική κατάφερε να ανακόψει το μέτωπο της φωτιάς που πέρασε την προηγούμενη νύχτα την εθνική οδό και κατευθύνθηκε προς τη Μαλακάσα.

Σε ό,τι αφορά την Εύβοια, επισήμανε ότι 39 οικισμοί έχουν εκκενωθεί, υπενθυμίζοντας ότι η Ρόδος είναι σε κόκκινο συναγερμό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαλαμίνα τη Δευτέρα ο Κ. Κατσαφάδος – Τετάρτη στη Χαλκιδική για αυτοψίες

Αύριο το μεσημέρι ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης Κώστας Κατσαφάδος θα βρεθεί στη Σαλαμίνα, για σύσκεψη με τη δημοτική αρχή και φορείς, με στόχο την άμεση καταγραφή και αποκατάσταση ζημιών από τις σημερινές πυρκαγιές.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Red Code για κίνδυνο πυρκαγιάς και το Δεκαπενταύγουστο λόγω ανέμων

Σε «κόκκινο συναγερμό» για πυρκαγιές παραμένει η χώρα τον Δεκαπενταύγουστο, με πολύ υψηλό κίνδυνο λόγω ισχυρών ανέμων. Οι άνεμοι θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο, κυρίως σε ανατολικά και νότια, και θα εξασθενήσουν από Κυριακή απόγευμα.
Πυροσβεστικό αεροπλάνο εν δράσει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Red Code και Δεκαπενταύγουστο για περιοχές υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» παραμένει η χώρα και τον Δεκαπενταύγουστο για τον κίνδυνο πυρκαγιών, με πολύ υψηλή κατηγορία κινδύνου (4) κυρίως στην Αττική και τα Κύθηρα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποδειγματική δράση Πυροσβεστικής στη Χαλκιδική, συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου

Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου υπό τον γγ Πολιτικής Προστασίας, με κύριο θέμα τους θυελλώδεις ανέμους. Ο υπουργός Τουρνάς επαίνεσε τη συντονισμένη αντίδραση στην πυρκαγιά Κασσάνδρας και τη συμβολή όλων των φορέων.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Οι σημαντικότερες πυρκαγιές των τελευταίων ετών

Ο Μπάμπης Στεργιάδης θυμάται τις μεγάλες πυρκαγιές σε Άγιον Όρος και Κασσάνδρα, τη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων και την ανάγκη υπογειοποίησης καλωδίων για την πρόληψη πυρκαγιών στις δασώδεις περιοχές της Χαλκιδικής.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρνάς: Τις περιοχές κινδύνου 4 θα τις χειριστούμε σαν κατηγορία 5

Σε αυξημένη ετοιμότητα και άμεση κινητοποίηση καλεί ο Ευάγγελος Τουρνάς όλους τους φορείς για τον ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς την Παρασκευή, με έμφαση στην προστασία πολιτών, περιουσιών και περιβάλλοντος.