ΓΔ: 907.57 0.96% Τζίρος: 71.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:21:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τη μετοχή της ΔΕΗ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που παρενέβη μόνο μετά την κατακραυγή, να κάνει το αυτονόητο: να ελέγξει όλες τις πράξεις, αναφέρει ανακοίνωση.

Την παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να ελέγξει τις συναλλαγές στη μετοχή της ΔΕΗ και το ενδεχόμενο εσωτερικής πληροφόρησης ζητά ο Σύριζα. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι «χιλιάδες μικροεπενδυτές έχασαν τα χρήματά τους από κινήσεις στο Χρηματιστήριο με τη μετοχή της ΔΕΗ, που είναι τουλάχιστον ύποπτες».

Ειδικότερα σημειώνει ότι «για εννιά μέρες, μετά την ανακοίνωση πώλησης του 49% της θυγατρικής της (ΔΕΔΔΗΕ) αντί να ανέβει η μετοχή της, όπως όλοι προεξοφλούσαν, βυθίστηκε από τα 10,5 στα 9,02 ευρώ στις 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα που μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου ανακοινώθηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου». «Την ώρα δηλαδή που μικροεπενδυτές αγόραζαν μετοχές της ΔΕΗ, κάποιοι για ανεξήγητο λόγο ξεφορτώνονταν πακέτα μετοχών μέχρι να ανακοινωθεί η ΑΜΚ της Επιχείρησης», υπογραμμίζει.

Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «δεδομένου ότι για την ΑΜΚ της ΔΕΗ γνώριζε μόνο η Διοίκησή της και ο κ. Μητσοτάκης με τους στενούς συνεργάτες του, περιμένουμε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που παρενέβη μόνο μετά την κατακραυγή, το αυτονόητο: Να ελέγξει μία προς μία όλες τις πράξεις πώλησης που έγιναν τις 9 αυτές μέρες και να ενημερώσει Αρχές και πολίτες ποιοι ήταν αυτοί που πουλούσαν μετοχές όταν όλοι προεξοφλούσαν άνοδο και από πού είχαν εσωτερική πληροφόρηση».

Η παρατεταμένη πτώση της μετοχής, και μάλιστα μετά την ανακοίνωση της εξαιρετικά θετικής είδησης για την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ, που προηγήθηκε της ανακοίνωσης της αύξησης κεφαλαίου δημιουργεί πολλές αιτιάσεις για διαρροή της σχετικής απόφασης της διοίκησης. Στο ζήτημα αναφέρθηκε αναλυτικά το Business Daily την χθες Παρασκευή ημέρα κατά την οποία η μετοχή της ΔΕΗ σημείωσε «βουτιά» με απώλειες άνω του 11%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xatzidakis, energeia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Καταφέραμε να υπάρξει αναμόρφωση της αγοράς ενέργειας

Ο Κ. Χατζηδάκης στην τελετή παράδοσης του υπουργείου στον Κ. Σκρέκα υπογράμμισε πως το γεγονός οτι μιλάμε πλέον για μια νέα ΔΕΗ πιστώνεται τόσο στη κυβέρνηση όσο και την διοίκηση της εταιρείας.