ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Χαρίτσης: Θα είμαστε απέναντι στον νέο καθεστωτισμό που επιχειρεί να επιβάλλει η ΝΔ

Βολές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το ζήτημα του προσφυγικού, ενώ από τις βολές δεν ξέφυγαν ούτε τα ΜΜΕ.

Κατά της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης επιτίθεται για άλλη μια φορά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ενώ υποστηρίζει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εδραιωθεί πλέον ως ένας από τους δύο βασικούς πόλους του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας».

«Οι πολίτες ζητούν από εμάς να ξεδιπλώσουμε ένα νέο πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους για μια προοδευτική διακυβέρνηση», αναφέρει σε συνέντευξή του.

Για το άνοιγμα που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «είναι στοίχημα για εμάς να αντιστοιχίσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο κόσμος με την οργανωτική μας βάση και την πολιτική δουλειά που κάνουμε».

Επιτίθεται στη ΝΔ λέγοντας ότι «Θα είμαστε απέναντι στον νέο καθεστωτισμό που επιχειρεί να επιβάλλει η ΝΔ» και υποστηρίζει: «Μέσα σε τέσσερις μήνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προχωρήσει σε άκρως ανησυχητικές ενέργειες...Από το ξήλωμα του πλέγματος προστασίας της εργασίας και σειρά δήθεν αναπτυξιακών ρυθμίσεων, που κλείνουν το μάτι σε μεγαλοεπενδυτές και ακυρώνουν την περιβαλλοντική νομοθεσία, μέχρι θεσμικού χαρακτήρα παρεμβάσεις στη λογική "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" -ΕΥΠ, Επιτροπή Ανταγωνισμού, ΚΘΒΕ, ΚΕΘΕΑ, διοικήσεις νοσοκομείων».

Κάνοντας κριτική στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού από τη ΝΔ λέει: «Η ΝΔ δεν διεθνοποίησε το πρόβλημα, δεν προέβη εγκαίρως σε αποσυμφόρηση των νησιών, κατάργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής...Το σήμα που δόθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαρχής είναι ότι πρόκειται για δευτερεύον ζήτημα...Ως αντιπολίτευση η ΝΔ "χάιδευε" αυτιά και προσπάθησε να θρέψει τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας. Τώρα θερίζει όσα έσπειρε».

Κάνει κριτική στα ΜΜΕ λέγοντας: «Μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ και των οικονομικών συμφερόντων που συνδέονται με αυτά κρατούν μία στάση πολύ εχθρική απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση κάτι που είναι πρωτόγνωρο στη χώρα μας από τη μεταπολίτευση και μετά. Ο ρόλος που τους αναλογεί είναι η πολύπλευρη ενημέρωση των πολιτών, όχι η εξυπηρέτηση συμφερόντων, είναι ζήτημα δημοκρατίας και ορθής λειτουργίας του πολιτεύματος».

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Χαρίτσης: Η κυβέρνηση της ΝΔ αδυνατεί να διαχειριστεί το προσφυγικό ζήτημα

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να διαχειριστεί την «πρωτοφανή κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο» και πως τώρα «η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία μας εγκαλεί, δεν έχει κάνει ούτε μία επιστροφή τους τελευταίους μήνες.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Επιδιώκουμε τη συναίνεση στην ψήφο των αποδήμων

«Θα επιδιώξουμε τη συναίνεση στο θέμα της ψήφου των αποδήμων, αρκεί η όποια λύση να μην ανοίγει τον ασκό του Αιόλου επί θεσμικών θεμάτων αφενός, και αφετέρου να συνδεθεί με την αναθεώρηση του Συντάγματος».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην εφημερίδα Αυγή

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι το πρόγραμμα έχει εθελοντικό χαρακτήρα και προβλέπει ένα σημαντικό οικονομικό κίνητρο για τους εργαζόμενους που θα επιλέξουν να ενταχθούν σε αυτό.