ΓΔ: 951.65 0.74% Τζίρος: 38.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
adonis, georgiadis, ypourgeio anaptyxis
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Α. Γεωργιάδης: Αυξημένο κατά 20% το φετινό επίδομα θέρμανσης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η στήριξη της κυβέρνησης στους οικονομικά αδύναμους για τις επιβαρύνσεις στο ρεύμα.

Θα καθυστερήσει η επιβάρυνση των νοικοκυριών από τις αυξήσεις του ρεύματος ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τους οικονομικά αδύναμους. Σημείωσε επίσης πως ο πληθωρισμός στην Ελλάδα κινήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης και ανέφερε πως δεν καταγράφονται ελλείψεις προϊόντων στην αγορά.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε ότι «η πραγματική επίπτωση των μεγάλων αυξήσεων στην ενέργεια δε θα έρθει ακόμα. Αν το φαινόμενο συνεχιστεί, θα συνεχιστούν τα μέτρα και μετά το τέλος του χρόνου» αναφέροντας ότι η επιβάρυνση στο ρεύμα θα είναι 1 με 2 ευρώ το μήνα, ενώ στο επίδομα θέρμανσης οι δικαιούχοι θα διαπιστώσουν αύξηση του ποσού κατά 20%. «Δε θα αφήσουμε τον κόσμο που είναι αδύναμος, να παγώσει η κυβέρνηση είναι από πάνω» ανέφερε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε επίσης πως τα οφέλη της ανάπτυξης θα μοιράζονται με δίκαιο τρόπο σε όλους τους Έλληνες.

Για τις ανατιμήσεις των προϊόντων, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν γενικευμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας» και επικαλέστηκε τα στοιχεία της Eurostat που δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει την 3η καλύτερη επίδοση στην ευρωζώνη με τον εναρμονισμένο πληθωρισμό να βρίσκεται 2,1%. «Η Ισπανία είναι 4,1% και εμείς 2,1% και ο Τσίπρας μας έλεγε να ακολουθήσουμε το ισπανικό παράδειγμα. Η Ελλάδα είναι σταθερά στις χώρες με το χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, και είμαστε η 3η με διαφορά 0,1 από τη δεύτερη». Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει μέχρι τώρα καμία έλλειψη στην εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ σε άλλες χώρες και όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφονται άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Ψωνίστε μόνο ό,τι χρειάζεστε, τα σούπερ μάρκετ δεν κλείνουν

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης καλεί τους πολίτες να πραγματοποιήσουν με ψυχραιμία τις αγορές τους, τονίζοντας ότι υπάρχει επάρκεια τροφίμων και καταναλωτικών ειδών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαθανάσης: Νέα προοπτική στις επιχειρήσεις με τον Αναπτυξιακό Νόμο

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρει ότι τα 13 εμβληματικά καθεστώτα που περιέχει ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν σύγχρονες μορφές επενδύσεων.
adonis-georgiadis-άδωνις-γεωργιάδης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Πιθανή η μείωση του ΦΠΑ για ορισμένα προϊόντα

Όπως σημείωσε ο υπ. Ανάπτυξης, μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση θα επαναξιολογήσει την επιδημιολογική κατάσταση για να αποφασίσει αν θα αρθούν τα μέτρα που θέτουν περιορισμούς στις επιχειρήσεις.