ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Γραφείο Πρωθυπουργού

Για τουρισμό και επενδύσεις συζήτησαν Μητσοτάκης - Πρίγκιπας Σ. Αραβίας

Παράλληλα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για διεθνή και περιφερειακά ζήτηματα αλλά και τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο.

Τις δυνατότητες για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας σε τομείς όπως αυτοί επενδύσεων και τουρισμού συζήτησαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρίγκιπας διάδοχος και πρωθυπουργός της Σ Αραβίας Σαλμάν μπιν Χαμάντ Αλ Καλίφα. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σ. Αραβία, ενώ όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμφωνία με τη Γαλλία για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης, καθώς και στην πενταετή ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν προσκλήσεις για εκατέρωθεν επισκέψεις. 

Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος, από ελληνικής πλευράς, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού Πρέσβης Ελένη Σουρανή, ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. 

Το πρωί, ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με επιχειρηματίες από τη Σαουδική Αραβία οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, και στη συνέχεια είχε συνάντηση με ανώτατα στελέχη ελληνικών εταιρειών οι οποίες ήδη δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο Βασίλειο. Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τρεις αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίοι εργάζονται ως σύνδεσμοι για την μεταφορά και εγκατάσταση της συστοιχίας Patriot που έχει διαθέσει η Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία για την ενίσχυση της άμυνάς της.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ