ΓΔ: 2632.17 -0.08% Τζίρος: 177.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Xristos Dimas
Φωτο: ΑΠΕ

Γέφυρες επικοινωνίας στη Βοστώνη με το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρ. Δήμας συναντήθηκε με ακαδημαϊκούς, ερευνητές, φοιτητές και εκπροσώπους spin-off εταιρειών και νεοφυών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ.

Ξεκίνησαν οι συναντήσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστου Δήμα, στη Βοστώνη, με ακαδημαϊκούς, ερευνητές, φοιτητές και εκπροσώπους spin-off εταιρειών και νεοφυών επιχειρήσεων προκειμένου να δημιουργηθούν «γέφυρες επικοινωνίας» με το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας.

Όπως έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός:

«Επισκέφτηκα σήμερα το Campus του Massachusetts Institute of Technology (MIT) με τον Πρόξενο Στρατό Ευθυμίου, όπου μας ξενάγησε ο Νίκος Ανδρικογιαννόπουλος (ΜΙΤ), ιδρυτής της Metrika.

Με κέντρο το Campus του MIT στην Kendall Square, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, φοιτητές, spin-off εταιρείες, νεοφυείς επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρείες έχουν ”χτίσει”, σε απόσταση μόλις μερικών χιλιομέτρων, ένα εντυπωσιακά διαδραστικό οικοσύστημα καινοτομίας στο οποίο δημιουργούνται πολλές από τις ιδέες του μέλλοντος.

Η παρουσία ”ταλαντούχων” Ελλήνων στο οικοσύστημα καινοτομίας της Βοστώνης είναι σημαντική.

Ο στόχος της επίσκεψης μας εδώ, είναι να μελετήσουμε βέλτιστες πρακτικές, να χτίσουμε ”γέφυρες επικοινωνίας” με την Ελλάδα και ειδικότερα το οικοσύστημα καινοτομίας.

Το Ελληνικό στοιχείο στο MIT μπορεί κανείς να το παρατηρήσει ακόμα και στις υποδομές του. Σε μία από τις κεντρικές εισόδους δεσπόζει η επιβλητική επιγραφή με το όνομα του φιλοσόφου Αριστοτέλη, ενώ μέσα στο κτίριο υπάρχουν σχεδόν σε κάθε χώρο κίονες».

https://twitter.com/ChristosDimas_/status/1470015133510512644?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1470015133510512644%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.amna.gr%2F

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαιοσύνης ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ζευγάρι στο δικαστήριο μετά τον αρραβώνα στο Empire State Building

Ένα ζευγάρι που αρραβωνιάστηκε στην κορυφή του Empire State Building παρουσιάστηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης κατηγορούμενο για παράνομη ανάβαση, καθώς έχουν σκαρφαλώσει και σε άλλα κτίρια παγκοσμίως.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: 50% φόρος στα καναδικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ από 2027

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με επιβολή επιπλέον 50% φόρου στα καναδικά αυτοκίνητα και χάλυβα από το 2027, κατηγορώντας τον Καναδά για αθέμιτες πρακτικές και τονίζοντας ότι μόνο εγχώρια παραγωγή δεν θα επιβαρύνεται με δασμούς.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν καταρρέει ολοκληρωτικά, δηλώνει ο πρώην πρόεδρος ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Truth Social ότι το Ιράν "καταρρέει πλήρως", λίγο πριν γνωστοποιηθούν οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη χώρα. Το ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ χαρακτήρισε τις κυρώσεις "οικονομική D-Day" κατά του Ιράν.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με βασιλιά Ιορδανίας για Στενό Ορμούζ και εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν

Κίνα και Ιορδανία κάλεσαν για διατήρηση της εκεχειρίας ΗΠΑ-Ιράν και ομαλοποίηση στη θαλάσσια κυκλοφορία του Ορμούζ. Τόνισαν τη σημασία διαλόγου για συνολική λύση και εξέφρασαν ανησυχία για την κλιμάκωση στη Δυτική Όχθη.
εξοχική κατοικία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένας στους τρεις ξένους αγοραστές αναζητά μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα

Στοιχεία της Elxis – At Home in Greece έδειξαν ότι 1 στους 3 ξένους αγοραστές αναζητά μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα, με Κρήτη και Πελοπόννησο να πρωταγωνιστούν και τις βίλες να κερδίζουν έδαφος.
Κατοικία δολαρίου ΗΠΑ
ΑΓΟΡΕΣ

Ebury: Νέα πίεση στο δολάριο λόγω των ανησυχιών για το αμερικανικό χρέος

Η άνοδος των μακροπρόθεσμων επιτοκίων και οι ανησυχίες για τη δυναμική του αμερικανικού χρέους επαναφέρουν το δολάριο σε πτωτική τροχιά. Στο επίκεντρο των αγορών αυτή την εβδομάδα το Jackson Hole και τα στοιχεία PCE για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.