ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xristos Dimas
Φωτο: ΑΠΕ

Γέφυρες επικοινωνίας στη Βοστώνη με το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρ. Δήμας συναντήθηκε με ακαδημαϊκούς, ερευνητές, φοιτητές και εκπροσώπους spin-off εταιρειών και νεοφυών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ.

Ξεκίνησαν οι συναντήσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστου Δήμα, στη Βοστώνη, με ακαδημαϊκούς, ερευνητές, φοιτητές και εκπροσώπους spin-off εταιρειών και νεοφυών επιχειρήσεων προκειμένου να δημιουργηθούν «γέφυρες επικοινωνίας» με το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας.

Όπως έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός:

«Επισκέφτηκα σήμερα το Campus του Massachusetts Institute of Technology (MIT) με τον Πρόξενο Στρατό Ευθυμίου, όπου μας ξενάγησε ο Νίκος Ανδρικογιαννόπουλος (ΜΙΤ), ιδρυτής της Metrika.

Με κέντρο το Campus του MIT στην Kendall Square, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, φοιτητές, spin-off εταιρείες, νεοφυείς επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρείες έχουν ”χτίσει”, σε απόσταση μόλις μερικών χιλιομέτρων, ένα εντυπωσιακά διαδραστικό οικοσύστημα καινοτομίας στο οποίο δημιουργούνται πολλές από τις ιδέες του μέλλοντος.

Η παρουσία ”ταλαντούχων” Ελλήνων στο οικοσύστημα καινοτομίας της Βοστώνης είναι σημαντική.

Ο στόχος της επίσκεψης μας εδώ, είναι να μελετήσουμε βέλτιστες πρακτικές, να χτίσουμε ”γέφυρες επικοινωνίας” με την Ελλάδα και ειδικότερα το οικοσύστημα καινοτομίας.

Το Ελληνικό στοιχείο στο MIT μπορεί κανείς να το παρατηρήσει ακόμα και στις υποδομές του. Σε μία από τις κεντρικές εισόδους δεσπόζει η επιβλητική επιγραφή με το όνομα του φιλοσόφου Αριστοτέλη, ενώ μέσα στο κτίριο υπάρχουν σχεδόν σε κάθε χώρο κίονες».

https://twitter.com/ChristosDimas_/status/1470015133510512644?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1470015133510512644%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.amna.gr%2F

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σκέρτσος: Στο επίκεντρο της αμερικανικής προσοχής τα ελληνικά ζητήματα

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ κατάφερε να δείξει τον αποτελεσματικό τρόπο για την υπεράσπιση των εθνικών δικαιωμάτων ενώ παράλληλα αναβάθμισε τη θέση ισχύος της χώρας.
Dendias-Blinken
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ στη συνάντηση Δένδια - Μπλίνκεν

Η συζήτηση επεκτάθηκε στη συνεργασία σε πολυμερή σχήματα, μετά την πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στο σχήμα «3+1». Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενέργεια, όπου η Ελλάδα αναλαμβάνει πλέον κομβικό ρόλο.
mitsotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Θέλουμε η Ελλάδα να γίνει το μοντέρνο κράτος που μας αξίζει

Ο πρωθυπουργός σε δείπνο που οργάνωσαν προς τιμήν του εκπρόσωποι Ελληνοαμερικανικών οργανώσεων λίγο πριν επιστρέψει στην Ελλάδα μίλησε για την προσπάθεια να επιστρέψουν αυτοί που έφυγαν την περίοδο της κρίσης.
Mitsotakis-Kyriakos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχθούμε παραβιάσεις της κυριαρχίας μας

«Οι δύο χώρες μας πάντα βρέθηκαν στη σωστή πλευρά της ιστορίας, πολέμησαν τους εσωτερικούς τους δαίμονες, αλλά εξήλθαν ισχυρότερες δικαιώνοντας τις αξίες των προγόνων μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.