ΓΔ: 878.34 -0.10% Τζίρος: 47.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ε. Τσακαλώτος: Ο τρόπος της ΝΔ να ενισχύσει τις επιχειρήσεις είναι αντιαναπτυξιακός

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, κατηγόρησε την κυβέρνηση για μια δοκιμασμένη συνταγή μας οδήγησε στην κρίση. Η ΝΔ φαίνεται να αναιρεί όσα έλεγε προεκλογικά για την υπερφορολόγηση, υπογραμμίζει.

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης σχετικά με τον προϋπολογισμό εξαπέλυσε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε άρθρο του στην κυριακάτικη Αυγή.

Ο κ. Τσακαλώτος κατηγόρησε την κυβέρνηση για  «ιδεοληπτικό, νεοφιλελεύθερο» προϋπολογισμό που δεν είναι ούτε κοινωνικός ούτε αναπτυξιακός, έναν προϋπολογισμό «για τους λίγους, με μια δοκιμασμένη συνταγή, τη συνταγή που μας οδήγησε στην κρίση».

Αναφέρει ότι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση «δεν δίνει επί της ουσίας τίποτα σε μισθωτούς και συνταξιούχους, ανατρέπει την τάση ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους που έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ και χρησιμοποιεί δημιουργική λογιστική στις προβλέψεις της για να της βγουν τα νούμερα». Μεταξύ άλλων τονίζει ότι «η ΝΔ φαίνεται να αναιρεί όσα έλεγε προεκλογικά για την υπερφορολόγηση», γιατί «πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μισθωτών και των συνταξιούχων δεν θα δει επί της ουσίας καμία βελτίωση;».

Σχολιάζει επίσης ότι και ο τρόπος που επιλέγει η ΝΔ να ενισχύσει τις επιχειρήσεις είναι «αντιαναπτυξιακός», υποστηρίζοντας πως «αντί για τη μείωση των συντελεστών θα μπορούσε να επιλέξει την αύξηση του συντελεστή αποσβέσεων ώστε να ενισχύσει τις επενδύσεις, ή τη σημαντική μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης ώστε και την μεσαία τάξη να ενισχύσει και τις επιχειρήσεις να διευκολύνει να προσελκύσουν στελέχη».
 
Καταλήγοντας στην συνέντευξή του ο κ. Γεραπετρίτης μιλά για τη δεύτερη φάση του επιτελικού κράτους που θα προβλέπει την «ενίσχυση της αρχής της επικουρικότητας, βάσει της οποίας θα αποδοθούν σημαντικές αρμοδιότητες και πόροι στην τοπική αυτοδιοίκηση ώστε η εξουσία να ασκείται πιο κοντά στον πολίτη».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Λόγω εκλογών δεν αποπληρώσαμε το ΔΝΤ» υποστηρίζει ο Τσακαλώτος

Δηλώσεις για το θέμα της πρόωρης αποπληρωμής του ΔΝΤ από τη κυβέρνηση έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, χαρακτηρίζοντάς τη θετική κίνηση που είχε όμως δρομολογηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της εκλογικής αναμέτρησης του Ιουλίου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτσι βλέπουν το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου και Κούλογλου

Την νέα εποχή του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησαν οι βουλευτές του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου και ο ευρωβουλευτής, Στέλιος Κούλογλου, σε ανοικτή εκδήλωση, το βράδυ της Πέμπτης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Τσακαλώτος: Η κυβερνητική εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δεν φοβάται «πασοκοποίηση» και ότι η κυβερνητική εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, εξηγώντας ότι οι αριστεροί και οι αριστερές κάνουν αυτά που πιστεύουν και που θεωρούν σωστά και πως η εξουσία έρχεται ως αποτέλεσμα αυτών.