ΓΔ: 870.57 1.30% Τζίρος: 31.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:13:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Katrinis
Φωτο: Μιχάλης Κατρίνης

Μ. Κατρίνης: Η κυβέρνηση οφείλει, άμεσα, να αναλάβει τις ευθύνες της

Ο επικεφαλής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής τονίζει ότι οι πρόσφατες κινήσεις της κυβέρνησης αποτελούν δείγμα αναξιοπιστίας, ενώ αυξάνουν τη δυσπιστία των πολιτών.

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί για ανευθυνότητα εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Μιχάλης Κατρίνης, με δήλωσή του. 

Ο κ. Κατρίνης τονίζει ότι η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τόσο τη ζωή των πολιτών όσο και την οικονομία και την καλεί να λάβει άμεσα πρόσθετα μέτρα. 

Πιο αναλυτικά στη δήλωσή του τονίζει ότι: «Η τραγική επιδημιολογική εικόνα της χώρας αποτελεί εν μέρει έργο αλλά και αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία θα έπρεπε να είχε λάβει ουσιαστικά μέτρα από το Νοέμβριο για να μη φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση. Η ατολμία, τα λάθη και οι παλινωδίες της κυβέρνησης δεν εκθέτουν μόνο την ίδια.

Εκθέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, τη ζωή των πολιτών αλλά και την οικονομική και κοινωνική ζωή. Οι ίδιοι που 48 ώρες πριν ανακοίνωσαν καθυστερημένα τα όποια μέτρα και μετέθεσαν την εφαρμογή τους μία εβδομάδα μετά, τώρα τρέχουν πανικόβλητοι. Πρόκειται για κινήσεις που εντείνουν την δυσπιστία των πολιτών αλλά και την αναξιοπιστία της κυβέρνησης.

Μια αναξιοπιστία και δυσπιστία που τροφοδοτείται από τις ακατανόητες εμφανίσεις υπουργών που υποκαθιστούν τους επιστήμονες. Το κόστος για τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει στη ζυγαριά με το πολιτικό κόστος, με βάση το οποίο κινείται η κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας εδώ και πολύ καιρό. Η κυβέρνηση οφείλει, έστω και αργοπορημένα, να αναλάβει τις ευθύνες της. Να προστατεύσει τη δημόσια υγεία, τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

katrinis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσει την Αμυντική Συμφωνία με ΗΠΑ

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη ότι εμφανίστηκε αμήχανος να πείσει για τη σημασία της συμφωνίας, πως προσχώρησε στη ρητορική του κ. Βελόπουλου αμφισβητώντας το διαχρονικό πατριωτισμό του ΠΑΣΟΚ.