ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:28:13
Oikonomou
Φωτο: ΑΠΕ

Γ. Οικονόμου: Ευκαιρία για την κυβέρνηση η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως όλοι οι υπουργοί έχουν την στήριξη του πρωθυπουργού σημειώνοντας ωστόσο πως δεν υπάρχει ικανοποίηση από την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού.

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ακούσει ο ελληνικός λαός όλα όσα πρέπει να ειπωθούν για το τι συνέβη στη χώρα τα 2,5 χρόνια σε όλους τους τομείς, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τη συζήτηση που ξεκινάει σήμερα το απόγευμα στη Βουλή επί της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι στη Βουλή η κυβέρνηση θα παρουσιάσει όλα όσα έγιναν για την Υγεία, την Παιδεία, για το εισόδημα, τις επενδύσεις, για μια σειρά ζητημάτων καθημερινότητας των ανθρώπων και συνολικά το κυβερνητικό έργο. «Προχωράμε με επιτυχίες και αδυναμίες, δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Έχουμε το θάρρος να λέμε τι δεν πήγε καλά και να προσπαθούμε να το βελτιώσουμε» είπε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Αντιμετωπίσαμε αλλεπάλληλες και πρωτόγνωρες κρίσεις αυτά τα 2,5 χρόνια. Θα συζητηθεί και αυτό, και οι πολίτες θα βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Η πρόταση δυσπιστίας έγινε εξαιτίας της εντεινόμενης απαξίωσης και φθοράς του κ. Τσίπρα ο οποίος βλέπει να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια του».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι η κυβέρνηση στηρίζει τα νοικοκυριά καλύπτοντας το 70-90% της αύξησης στο ρεύμα μέχρι τις 300 κιλοβατώρες, ενώ είπε ότι θα υπάρξει ανάλογη στήριξη και στις επιχειρήσεις. Τέλος ερωτώμενος για πιθανές πρόωρες εκλογές ο κ. Οικονόμου είπε ότι «εκλογική χρονιά είναι το 2023».

Αναφερόμενος στη στάση του κ. Ανδρουλάκη την χαρακτήρισε αντιφατική και πρόσθεσε ότι «είναι ένας ευγενής άνθρωπος που δεν έχει την τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά όπως είπε προσεγγίζει τα προβλήματα «χωρίς ρεαλισμό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι όλοι οι υπουργοί στηρίζονται από τον πρωθυπουργό, ενώ σημείωσε αναφερόμενος στην πρόσφατη κακοκαιρία, ότι «δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού. Μέτρο μας είναι οι ανάγκες του κόσμου. Αναγνωρίσαμε ότι δεν φτάσαμε ακόμη στο επίπεδο που θέλαμε να φτάσουμε. Υπάρχει ανάγκη καλύτερου συντονισμού του κράτους. Έχουν γίνει αρκετά κατά τα τελευταία 2,5 χρόνια αλλά θέλουμε ακόμη δουλειά».

Αναφερόμενος στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη και στο εάν έχει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού είπε: «όποιος είναι υπουργός έχει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού. Η προτεραιότητα μας είναι πως θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Το ζητούμενο δεν είναι το πινγκ πονγκ ευθυνών αλλά να φτάσουμε σε επίπεδο ικανό να διαχειριζόμαστε με επάρκεια κρίσεις. Οφείλουμε να έχουμε αίσθηση του μέτρου. Παντού υπάρχουν ευθύνες αλλά και αντικειμενικοί λόγοι για το τι συμβαίνει. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού».

Ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στην αποζημίωση των 2.000 ευρώ από την Αττική Οδό στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν, είπε ότι αυτό το ποσό είναι ανεξάρτητο από τις υποχρεώσεις της Αττικής Οδού εάν προσφύγουν κάποιοι στη Δικαιοσύνη.

Για τους αποκλεισμένους στους δρόμους, όπως έγινε στην Κατεχάκη, ο κ. Οικονόμου είπε ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νομικό οπλοστάσιο που υπάρχει ενώ τόνισε ότι για όσους δεν είχαν ρεύμα ο ΔΕΔΔΗΕ θα προβεί σε ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα σχετικά με την δημιουργία μηχανισμού αυτόματων αποζημιώσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η κυβέρνηση υποβαθμίζει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τη Βουλή

Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταγγέλλει σοβαρό πρόβλημα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για αδιαφορία να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις, πλήττοντας τη διαφάνεια.
Ακρίβεια σε σούπερ μάρκετ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ακρίβεια και κερδοσκοπία «έφαγαν» την αύξηση κατώτατου μισθού

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζόμενων, καθώς η ακρίβεια και η κερδοσκοπία μειώνουν την αγοραστική δύναμη. Τα 770 ευρώ δεν αρκούν για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση παίρνει ελλιπή μέτρα για να φανεί συνεπής

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για ταύτιση με Τραμπ και Νετανιάχου, αδράνεια στην πρόληψη πολέμου και έλλειψη εθνικής γραμμής, ενώ επέκρινε τα περιορισμένα μέτρα για τις οικονομικές συνέπειες του πολέμου.
Σταύρος Παπασταύρου στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Ρεσιτάλ ανακρίβειας και καιροσκοπισμός από ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο για ανακρίβειες και καιροσκοπισμό, τονίζοντας πως δεν ψήφισαν σύμβαση που οι ίδιοι είχαν διαπραγματευτεί και υπογράψει ως κυβέρνηση.