ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kinal
Φωτό: ΑΠΕ

ΚΙΝΑΛ: Αντιδημοκρατική η απόφαση Τασούλα να απαγορεύει τη συνεδρίαση

Το κόμμα υπέβαλε νέο αίτημα να γίνει η συνεδρίαση της ΚΟ το πρωί της Κυριακής εκτός του ωραρίου συνεδρίασης της Βουλής, επί της πρότασης δυσπιστίας, το οποίο έγινε δεκτό από τον πρόεδρο της Βουλής.

To Kίνημα Αλλαγής άσκησε οξεία κριτική στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, για την απόφασή του να μην δοθεί η αίθουσα της Γερουσίας ώστε να συνεδριάσει η ΚΟ του κόμματος τη Κυριακή το μεσημέρι.

Χαρακτηρίζει τη στάση του θεσμικά απαράδεκτη και την απόφαση του προέδρου της Βουλής αντιδημοκρατική, ενώ κάνει λόγο για μεθοδεύσεις αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπαναχώρησε μετά από επτά ώρες από την αρχική έγκριση του αιτήματος.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

«Με μια θεσμικά απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση, ο πρόεδρος της Βουλής απαγορεύει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ να συνεδριάσει στη Βουλή την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022. Ποτέ ξανά δεν αρνήθηκε πρόεδρος του Κοινοβουλίου σε κοινοβουλευτική ομάδα να συνεδριάσει εντός της Βουλής!

Επτά ώρες μετά την έγκριση του σχετικού αιτήματος, o κ. Τασούλας έκρινε ότι μπορεί, αιφνίδια και χωρίς αιτιολογία, να αρνηθεί στο τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα της χώρας να συνεδριάσει ελεύθερα. Και το έπραξε, ομολογώντας ότι η επιλογή του αυτή δεν στηρίζεται σε καμία σχετική απαγορευτική διάταξη του Κανονισμού της Βουλής! Ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας.

Σε αυτήν την πρωτοφανή μεθόδευση, με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, καλούμε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν θέση».

Υπενθυμίζεται ότι το Κίνημα Αλλαγής υπέβαλε νέο αίτημα να γίνει η συνεδρίαση στις 8 το πρωί της Κυριακής εκτός του ωραρίου της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής, επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό από τον πρόεδρο της Βουλής Κ.Τασούλα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Katrinis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Η χώρα εγκλωβισμένη σε ένα σπιράλ ακρίβειας χωρίς τέλος

Σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είναι στα 2,32 ευρώ το λίτρο ενώ στην Ιταλία είναι 1,81 ευρώ το λίτρο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Εθνική ενότητα απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα

«Η Τουρκία έκλεισε τους διαύλους και είναι φανερό ότι θα επιδιώξει τετελεσμένα, αφού σταθερή επιδίωξη της είναι να θέσει το Αιγαίο εκτός κανόνων και δικαιοδοσίας», ανέφερε επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ.
katrinis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσει την Αμυντική Συμφωνία με ΗΠΑ

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη ότι εμφανίστηκε αμήχανος να πείσει για τη σημασία της συμφωνίας, πως προσχώρησε στη ρητορική του κ. Βελόπουλου αμφισβητώντας το διαχρονικό πατριωτισμό του ΠΑΣΟΚ.
kostas-skrekas-energeia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοικτή η παράταση των επιδοτήσεων στο ρεύμα ολόκληρο το 2022

Ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας διαβεβαιώνει ότι τα μέτρα θα συνεχιστούν όσο θα διαρκεί η ενεργειακή κρίση. Δόθηκαν άλλα 400 εκατ. τον Ιανουάριο, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας. Η κυβέρνηση παραμένει θεατής, υπογραμμίζει ο Μ. Κατρίνης από το ΚΙΝΑΛ.
Katrinis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμάχη Κατρίνη - Τασούλα για τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι ζητήθηκε να συγκληθεί η ΚΟ του κόμματος, την ίδια στιγμή που αρχίζουν οι ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων, κατά τη διαδικασία συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας την Κυριακή.
Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή σήμερα η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Την Κυριακή θα διεξαχθεί η διά ζώσης ονομαστική ψηφοφορία, ενώ θα υπάρξει και δυνατότητα επιστολικής ψήφου. Ο Ν. Ανδρουλάκης ανέφερε πως το ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής, αλλά μίλησε και για αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ.