ΓΔ: 784.01 0.56% Τζίρος: 49.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:15:06 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xardalias-politiki prostasia
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ν. Χαρδαλιάς: Στα 278,5 εκατ. ευρώ οι οφειλές στα στρατιωτικά νοσοκομεία

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας το υπουργείο Οικονομικών ενίσχυσε τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΠΥ κατά 50 εκατ. ευρώ με στόχο την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Μειωμένες κατά 25 εκατ. ευρώ σε σχέση με το περασμένο έτος, ήταν οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία (ΣΝ) και το ΝΙΜΤΣ, έως την 31η Δεκεμβρίου 2021 που φτάνουν συνολικά στα 278,5 εκατομμύρια ευρώ όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς. Ωστόσο ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ θα ενισχυθεί ώστε να μειωθεί το ύψος των οφειλών.

Αυτό γνωστοποίησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, με θέμα «Χρέη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία». 

Επίσης, πρόσθεσε, ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ ενισχύθηκε από το υπουργείο Οικονομικών με το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ, για το 2021, με σκοπό την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΣΝ και του ΝΙΜΤΣ. Ισόποση ενίσχυση προβλέπεται και για τα επόμενα έτη. Το εν λόγω ποσό είναι επιπλέον των αποπληρωμών που πραγματοποιεί ο ΕΟΠΥΥ σε ετήσια βάση προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας (ΥΠΕΘΑ) και εκείνων των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας, αλλά και του ΕΟΠΥΥ. Περαιτέρω γνωστοποίησε ότι για τα έτη 2019, 2020 και 2021 έχουν αποπληρωθεί οφειλές που ανέρχονται σε 45.689.263 ευρώ, 50.154.494 ευρώ και 96.356.637 ευρώ, αντίστοιχα.

Τέλος, διευκρίνισε ότι «η διαγραφή των απαιτήσεων των νοσοκομείων έναντι του ΕΟΠΥΥ, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν. 4093/12, μετά την χορήγηση έκτακτης χρηματοδότησης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και εξόφλησης των υποχρεώσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Παραμένει στο 6% ο ΦΠΑ σε μάσκες και αντισηπτικά

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε πως με τον κορονοϊό να παρουσιάζει ξανά έξαρση και τις μάσκες να παραμένουν υποχρεωτικές σε ορισμένους χώρους, θα καθυστερήσει τουλάχιστον μέχρι τέλος του έτους η αύξηση του ΦΠΑ.
venizelos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Βενιζέλος: Υπήρξε αρχιτέκτονας του ΕΣΥ ο Παρασκευάς Αυγερινός

«Έθεσε τις βάσεις αυτού του μεγάλου θεσμικού οικοδομήματος, το οποίο δοκιμάστηκε τώρα υπό συνθήκες πανδημίας και παρά τα προβλήματα, και την κριτική που δέχθηκε, άντεξε», τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ι. Κανακάκης: Σε πολύ υψηλά επίπεδα η αντιμετώπιση του εμφράγματος στην Ελλάδα

Όσον αφορά ηλικίες των εμφραγμάτων η μέση ηλικία, όπως προκύπτει από τη μελέτη, είναι τα 64 έτη. «Οι γυναίκες παρουσιάζουν έμφραγμα σε μεγαλύτερη ηλικία. Δηλαδή η μέση ηλικία των αντρών είναι 62, ενώ των γυναικών είναι 70.