ΓΔ: 2615.07 0.25% Τζίρος: 239.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Oikonomou
Φωτο: ΑΠΕ

Οικονόμου: Επεξεργαζόμαστε τρόπους να μειώσουμε το αποτύπωμα της κρίσης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι αν συνεχιστεί αυτό το ράλι ανατιμήσεων, συνεχώς θα κυνηγάμε την ουρά μας και γι' αυτό ο πρωθυπουργός πήρε πρωτοβουλία και ζήτησε ευρωπαϊκή παρέμβαση.

Στην ύπαρξη ενός πυλώνα οριζόντια στήριξης από την κυβέρνηση ο οποίος έχει φτάσει τα δύο δισ. ευρώ και θα εξακολουθεί να υπάρχει αναφέρθηκε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. «Ενδεχομένως να διευρυνθεί», συμπλήρωσε ενώ σημείωσε ότι παράλληλα έχουν φύγει φόροι και βάρη από τη μεσαία τάξη όπως για παράδειγμα με τη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ

«Όλη η πολιτική ενίσχυσης του εισοδήματος που κάναμε έχει απορροφηθεί από το πρωτόγνωρο κύμα ανατιμήσεων. Γι' αυτό επεξεργαζόμαστε τρόπους να μειώσουμε όσο είναι δυνατόν το αποτύπωμα αυτής της κρίσης», συμπλήρωσε. 
Και τόνισε: «Ένα είναι το σίγουρο. Δεν υπάρχει πιθανότητα να προκύψει διαθέσιμος χώρος και οι πόροι να μην αξιοποιηθούν ώστε να έχουν το μέγιστο αποτύπωμα στην προσπάθεια αναχαίτισης των ανατιμήσεων»

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι αν συνεχιστεί αυτό το ράλι ανατιμήσεων, συνεχώς θα κυνηγάμε την ουρά μας και γι' αυτό ο πρωθυπουργός πήρε πρωτοβουλία και ζήτησε ευρωπαϊκή παρέμβαση.

Αναφερόμενος στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι έχει να κάνει προφανώς με τις μεγάλες κοινές προκλήσεις για τις δύο χώρες που δημιουργεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Πρέπει να αντιμετωπιστούν σε μια κατεύθυνση ώστε να μην συσσωρεύουμε προβλήματα αλλά να τα λύνουμε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πάντα ανοικτός στον διάλογο. Αυτονόητο είναι ότι η ακρίβεια θα είναι πρόβλημα και για τον Έλληνα και για τον Τούρκο. Οι δυσμενείς συνέπειες στον τουρισμό και στην οικονομία θα είναι για τις δύο χώρες», ανέφερε ο κ. Οικονόμου και προσέθεσε: 

«Ο πρωθυπουργός πηγαίνει πάντα με θετική διάθεση, χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες και ψευδαισθήσεις και χωρίς να διαφοροποιούμαστε από τις καθαρές θέσεις της Ελλάδας οι οποίες εδράζονται στο διεθνές δίκαιο. Ζούμε στιγμές ιστορικές. Αλλάζουν πράγματα με βίαιο τρόπο, έτσι όπως κάμποσους μήνες πριν κανείς δεν είχε φανταστεί. Είμαστε δύο χώρες καταδικασμένες από τη γεωγραφία να συνυπάρχουν και πρέπει να έχουν διαύλους επικοινωνίας»

Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου είπε πως πιστεύουμε ότι έχουμε κάθε όφελος με την Τουρκία να δούμε τις προκλήσεις που δημιουργεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την καινούργια ημέρα στην Ευρώπη. 

«Είναι ξεκάθαρη η αποδοκιμασία της διεθνούς κοινότητας σε κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού», υπογράμμισε. 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως ζητούμενο είναι η σταθερότητα. «Δεν αλλάζει τίποτα. Οι εκλογές θα γίνουν το 2023, στην ώρα τους», συμπλήρωσε. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φρ. Παρασύρης: Η κυβέρνηση μεταθέτει το κόστος ρήτρας στους πολίτες

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης του ΠΑΣΟΚ καταλογίζει στην κυβέρνηση σοβαρές αστοχίες στη διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων για ενεργειακά έργα, επισημαίνοντας πως ζητείται τώρα ξόδεμα άνω του 1 δισ. ευρώ από εθνικούς πόρους λόγω αποτυχίας απορρόφησης.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΑΣ: Ο κ. Μητσοτάκης επαναφέρει παλιές ανεκπλήρωτες υποσχέσεις

Η ΕΛΑΣ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι προεκλογικά εξαγγέλλει εκ νέου μέτρα για τη βιομηχανία, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει απολογισμό της Εθνικής Στρατηγικής του 2022 και η χώρα παραμένει πίσω σε παραγωγικότητα και επενδύσεις.
Ηλεκτρική διασύνδεση ΑΔΜΗΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάντζος-Παρασύρης: Απαιτείται δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για κρίσιμο έργο

Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, τονίζοντας τη σημασία του έργου για την ενεργειακή ασφάλεια και τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί.
Πορτογαλική Βουλή κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: Φόρος στα υπερκέρδη εταιρειών ενέργειας προωθεί η κυβέρνηση

Η Πορτογαλική κυβέρνηση ενέκρινε φόρο στα υπερκέρδη πετρελαϊκών εταιρειών για το 2026, με στόχο τη στήριξη νοικοκυριών και επενδύσεων στην πράσινη οικονομία, μετά από παρόμοια πρόταση και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
λογαριασμός ρεύματος και χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Μείωση φόρων στο ρεύμα υπόσχεται ο νέος πρωθυπουργός

Η νέα βρετανική κυβέρνηση θα καταργήσει τον ΦΠΑ στους λογαριασμούς ρεύματος από 1η Οκτωβρίου, χρηματοδοτώντας το μέτρο μέσω της ακύρωσης του σχεδίου εθνικής ψηφιακής ταυτότητας, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Καταγγελία αισχροκέρδειας στα διυλιστήρια στη Βουλή

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι καλύπτει την αισχροκέρδεια στα καύσιμα και τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων, χωρίς να λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα μείωσης των τιμών.