ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Oikonomou
Φωτο: ΑΠΕ

Οικονόμου: Επεξεργαζόμαστε τρόπους να μειώσουμε το αποτύπωμα της κρίσης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι αν συνεχιστεί αυτό το ράλι ανατιμήσεων, συνεχώς θα κυνηγάμε την ουρά μας και γι' αυτό ο πρωθυπουργός πήρε πρωτοβουλία και ζήτησε ευρωπαϊκή παρέμβαση.

Στην ύπαρξη ενός πυλώνα οριζόντια στήριξης από την κυβέρνηση ο οποίος έχει φτάσει τα δύο δισ. ευρώ και θα εξακολουθεί να υπάρχει αναφέρθηκε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. «Ενδεχομένως να διευρυνθεί», συμπλήρωσε ενώ σημείωσε ότι παράλληλα έχουν φύγει φόροι και βάρη από τη μεσαία τάξη όπως για παράδειγμα με τη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ

«Όλη η πολιτική ενίσχυσης του εισοδήματος που κάναμε έχει απορροφηθεί από το πρωτόγνωρο κύμα ανατιμήσεων. Γι' αυτό επεξεργαζόμαστε τρόπους να μειώσουμε όσο είναι δυνατόν το αποτύπωμα αυτής της κρίσης», συμπλήρωσε. 
Και τόνισε: «Ένα είναι το σίγουρο. Δεν υπάρχει πιθανότητα να προκύψει διαθέσιμος χώρος και οι πόροι να μην αξιοποιηθούν ώστε να έχουν το μέγιστο αποτύπωμα στην προσπάθεια αναχαίτισης των ανατιμήσεων»

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι αν συνεχιστεί αυτό το ράλι ανατιμήσεων, συνεχώς θα κυνηγάμε την ουρά μας και γι' αυτό ο πρωθυπουργός πήρε πρωτοβουλία και ζήτησε ευρωπαϊκή παρέμβαση.

Αναφερόμενος στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι έχει να κάνει προφανώς με τις μεγάλες κοινές προκλήσεις για τις δύο χώρες που δημιουργεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Πρέπει να αντιμετωπιστούν σε μια κατεύθυνση ώστε να μην συσσωρεύουμε προβλήματα αλλά να τα λύνουμε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πάντα ανοικτός στον διάλογο. Αυτονόητο είναι ότι η ακρίβεια θα είναι πρόβλημα και για τον Έλληνα και για τον Τούρκο. Οι δυσμενείς συνέπειες στον τουρισμό και στην οικονομία θα είναι για τις δύο χώρες», ανέφερε ο κ. Οικονόμου και προσέθεσε: 

«Ο πρωθυπουργός πηγαίνει πάντα με θετική διάθεση, χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες και ψευδαισθήσεις και χωρίς να διαφοροποιούμαστε από τις καθαρές θέσεις της Ελλάδας οι οποίες εδράζονται στο διεθνές δίκαιο. Ζούμε στιγμές ιστορικές. Αλλάζουν πράγματα με βίαιο τρόπο, έτσι όπως κάμποσους μήνες πριν κανείς δεν είχε φανταστεί. Είμαστε δύο χώρες καταδικασμένες από τη γεωγραφία να συνυπάρχουν και πρέπει να έχουν διαύλους επικοινωνίας»

Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου είπε πως πιστεύουμε ότι έχουμε κάθε όφελος με την Τουρκία να δούμε τις προκλήσεις που δημιουργεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την καινούργια ημέρα στην Ευρώπη. 

«Είναι ξεκάθαρη η αποδοκιμασία της διεθνούς κοινότητας σε κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού», υπογράμμισε. 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως ζητούμενο είναι η σταθερότητα. «Δεν αλλάζει τίποτα. Οι εκλογές θα γίνουν το 2023, στην ώρα τους», συμπλήρωσε. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Oikonomou
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Περιορίζονται οι αυξήσεις στο ρεύμα μετά τις παρεμβάσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως με το νέο τρόπο τιμολόγησης αναστέλλεται ουσιαστικά η ρήτρα αναπροσαρμογής ενώ επισημαίνει ότι η στήριξη της κυβέρνησης στην κοινωνία ξεπερνά κατά πολύ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Oikonomou
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Έως και 90% θα μειωθούν από Ιούλιο οι αυξήσεις στο ρεύμα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως μετά την παρέμβαση της κυβέρνησης απενεργοποιείται επί της ουσίας η ρήτρα αναπροσαρμογής και μπαίνει τέλος στην παραγωγή υπέρμετρων κερδών των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.
Skertsos-Akis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Αναλυτικές εξηγήσεις για τα μέτρα στήριξης των καταναλωτών ρεύματος

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, έδωσε επεξηγήσεις σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης των καταναλωτών, στο πλαίσιο της ενεργειακής κρίσης, δεσμευόμενος πως η κυβέρνηση θα πράξει τα δέοντα για την στήριξη κάθε νοικοκυριού.
Skertsos-Akis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Αναλυτικές εξηγήσεις για τα μέτρα στήριξης των καταναλωτών ρεύματος

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, έδωσε επεξηγήσεις σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης των καταναλωτών, στο πλαίσιο της ενεργειακής κρίσης, δεσμευόμενος πως η κυβέρνηση θα πράξει τα δέοντα για την στήριξη κάθε νοικοκυριού.