ΓΔ: 832.09 -0.33% Τζίρος: 13.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:07:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
axtsioglou, bouli
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Αχτσιόγλου: Η συνεχιζόμενη ακρίβεια καθιστά αναγκαίες τις εκλογές

«Η κατάσταση είναι πλέον αβίωτη. Οι πολίτες δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα. Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα ούτε για να προστατεύσει τους πολίτες», σημείωσε η κα Αχτσιόγλου.

«Η εκρηκτική ακρίβεια στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία, ήδη από τον Σεπτέμβρη», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο "OPEN".

«Η κατάσταση είναι πλέον αβίωτη. Οι πολίτες δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα. Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα ούτε για να προστατεύσει τους πολίτες από την ακρίβεια ούτε για να αυξήσει το εισόδημά τους. Βάζει πλάτη στην αισχροκέρδεια, αρνείται να μειώσει τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, δεν αυξάνει τον κατώτατο μισθό. Δεν είναι ζήτημα δημοσιονομικών περιθωρίων, αλλά πολιτικών προτεραιοτήτων. Στην ΕΕ 18 χώρες μείωσαν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. κατέθεσε δυο φορές τη σχετική τροπολογία και η κυβέρνηση την απέρριψε», υπογράμμισε.

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε, επίσης, ότι «είναι υποκριτική η στάση του κ. Μητσοτάκη, με την επιστολή προς την ΕΕ. Τα πράγματα είναι συγκεκριμένα, κυβερνά μία χώρα και μπορεί να πάρει μέτρα για να υπάρξει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος και του φυσικού αερίου, για να υπάρξει πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών ενέργειας, για να μειωθεί η φορολογία όπως έχουν κάνει τα περισσότερα κράτη. Αυτά είναι εσωτερικές επιλογές και δεν μπορεί να συνεχίσει να πετά τη μπάλα στην εξέδρα. Αν δεν θέλει να το κάνει ας προκηρύξει εκλογές να το κάνουν άλλοι. Η ασφυκτική κοινωνική συνθήκη καθιστά τις εκλογές επιτακτική ανάγκη».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία σημείωσε ότι «το δράμα και η ανθρωπιστική κρίση συνεχίζονται. Αυτή τη στιγμή το πρωτεύον είναι ο τερματισμός της εισβολής και η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, ώστε να μπορέσει η Ουκρανία και ο λαός της να κλείσουν τις πληγές τους». Σε ερώτημα δημοσιογράφου αν θα έπρεπε να υπάρχει πιο δραστικός τρόπος αντίδρασης από τις οικονομικές κυρώσεις, δήλωσε ότι «απάντηση σε έναν πόλεμο δεν μπορεί ποτέ να είναι η γενίκευση της σύρραξης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

axtsioglou, bouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εφ. Αχτσιόγλου: Εκλογές με σιγή ασυρμάτου επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης

βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ανακοινώσει ημερομηνία εκλογών και να προχωρήσουμε με τους όρους μιας κανονικής προεκλογικής περιόδου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ηλιόπουλος: Yποκριτής ο πρωθυπουργός σχετικά με τα Δυτικά Βαλκάνια

«Ο κ. Μητσοτάκης σε ένα κρεσέντο υποκρισίας, υπερθεμάτισε για την ανάγκη να «επανέλθει στον αξιακό πυρήνα της Ένωσης η ιδέα της διεύρυνσης» δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει νέο σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο Novartis για την κυβέρνηση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος της αντιπολίτευσης, δεν έχει μεταφραστεί με τον ορθό τρόπο επίσημο έγγραφο του αμερικανικού υπ. Δικαιοσύνης, από το οποίο έχουν αφαιρεθεί ονόματα πολιτικών.