ΓΔ: 1227.28 -0.72% Τζίρος: 29.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:01:14 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ε. Μεϊμαράκης: Ζητούμε μεγαλύτερη υποστήριξη από την Ευρώπη στη φύλαξη των συνόρων μας

Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας και φθηνής δημαγωγίας επεσήμανε ο ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Είναι ένα κόμμα που πορεύεται με σοβαρότητα, διαλέγεται και συζητά με όρους μέλλοντος.

«Αυτό το τριήμερο δεν συναντηθήκαμε για να πανηγυρίσουμε τις εκλογικές μας νίκες, αλλά για να επιβεβαιώσουμε τη σύγχρονη φυσιογνωμία του κόμματός μας και να επαναπροσδιορίσουμε την πολιτική βάσει των νέων δεδομένων» τόνισε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπή του Συνεδρίου και ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και πρόσθεσε «Αποδείξαμε ότι λειτουργούμε ως μεγάλη και υπεύθυνη παράταξη, που ασκεί πολιτική ανοιχτών οριζόντων και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την κοινωνία».

Επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας και φθηνής δημαγωγίας. Είναι ένα κόμμα που πορεύεται με σοβαρότητα, διαλέγεται και συζητά με όρους μέλλοντος.

«Μια παράταξη διαρκώς μετεξελισσόμενη με ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό. Είμαστε ένα λαϊκό κόμμα, που εκφράζει τις προσδοκίες και τα συμφέροντα ολόκληρου του ελληνικού λαού. Μια παράταξη με έμφαση στην κοινωνική προστασία και δικαιοσύνη, που αρνείται να εξαρτηθεί από οικονομικές και κομματικές ελίτ» είπε.

Αναφερόμενες στην παρουσία στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ προσωπικοτήτων της ευρωπαϊκής πολιτικής σημείωσε ότι επιβεβαιώνει την ορθότητα της πολιτικής της κυβέρνησης και την αλλαγή του κλίματος υπέρ της Ελλάδας στο εξωτερικό. «Σας διαβεβαιώ ότι η Ελλάδα πλέον πρωταγωνιστεί στις Βρυξέλλες» είπε.

Ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας για τις νέες διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν μεταξύ των κομμάτων τόνισε: «Oι διαχωριστικές γραμμές είναι κυρίως για το ποιος είναι εργατικός και δημιουργικός και ποιος όχι. Ποιος θέλει να προσαρμόζεται στους νέους όρους της αγοράς με σεβασμό στο περιβάλλον και με τους όρους της κλιματικής αλλαγής, όπως αυτοί έχουν τεθεί. Ποιος θέλει να εφαρμόζει τους κανόνες της κοινωνίας και ποιος όχι. Ποιος θέλει να προστατεύσει τη Δημοκρατία υπογράφοντας με το ονοματεπώνυμό του και ποιος κρυπτόμενος κάτω από κουκούλες.

Ποιος θέλει να μην ανησυχεί, για το αν τα παιδιά του επιστρέφουν με ασφάλεια στο σπίτι. Ποιος είναι υπέρ της πάταξης της εγκληματικότητας και ποιος όχι» και συμπλήρωσε: «Γνώμονάς μας είναι η προστασία της ζωής και της ιδιοκτησίας κάθε πολίτη. Αλλά και το δικαίωμά του να βρίσκει ανοιχτούς τους δρόμους, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Γι' αυτό προσαρμόσαμε το πανεπιστημιακό άσυλο με τα ισχύοντα στην υπόλοιπη Ευρώπη, γιατί είναι αδιανόητο οι χώροι εκπαίδευσης να μετατρέπονται σε εστίες εγκληματικότητας και ασυδοσίας. 'Αρα, οι νέες διαχωριστικές γραμμές είναι με όρους μέλλοντος, απέναντι στο αρρωστημένο περιβάλλον του χθες».

Για το μεταναστευτικό- προσφυγικό ο ευρωβουλευτής της ΝΔ είπε ότι απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείριση τόσο σε ανθρωπιστικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο για την ορθή επίλυσή του. «Είναι ένα ζήτημα που προϋποθέτει συλλογική πολιτική συνεργασία από όλα τα κράτη μέλη, ώστε να αντιμετωπιστεί υπό το πρίσμα των αρχών της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας και στη βάση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των διεθνών συμβάσεων» δήλωσε και κατηγόρησε την Τουρκία, η οποία όπως είπε «δυστυχώς, δεν φαίνεται να διδάσκεται από τα αδιέξοδα τα οποία η ίδια προκαλεί. Και δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως μοχλό πίεσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά».

«Ζητούμε μεγαλύτερη υποστήριξη από την Ευρώπη στη φύλαξη των συνόρων μας -που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ένωσης- με ενίσχυση της FRONTEX» τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ανακοίνωσε, επίσης, ότι η ευρωομάδα της ΝΔ και ΕΛΚ, μετά από συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ θα προχωρήσει σε ουσιαστικές ημερίδες για να φέρουμε, όπως είπε, την Ευρώπη κοντά στην περιφέρεια, κοντά στο δήμο, κοντά στον πολίτη.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι «η σημερινή εποχή, με τα μεγάλα, ανοιχτά ζητήματα που χρειάζονται τη συμβολή του κράτους και της πολιτικής για την επίλυσή τους, απαιτούν διάλογο, συνεννόηση, συνεργασία, διεθνή συνεργασία, ώστε οι ηγεσίες να μπορούν να κυβερνούν πιο αποτελεσματικά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Η σύγχρονη Ελλάδα στη συνείδηση των Ευρωπαίων εταίρων

«Ο άμεσος στόχος μας, που ήταν η αποκατάσταση της σταθερότητας , της σιγουριάς και της εμπιστοσύνης, ακόμη και σε αυτούς που δεν μας ψήφισαν, ήδη έχει γίνει πραγματικότητα» είπε ο κ. Μεϊμαράκης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος

Για όλους και για όλα μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία ημέρα του 13ου Συνεδρίου του κόμματος στέλνοντας μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Παράλληλα, μίλησε και για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, με τις ανακοινώσεις να γίνονται εντός της εβδομάδας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Ο Μητσοτάκης άλλαξε τον τρόπου που σκέφτεται η κοινωνία

Σε συνέντευξή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ υποστήριξε ακόμη ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έπραξε όσα υποσχέθηκε και θα κάνει το ίδιο και στη δεύτερη θητεία του στην κυβέρνηση.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η ελληνική κοινωνία συντάχθηκε με την πρόταση του Κυρ. Μητσοτάκη

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε σχετικά με τη συνέχιση της κράτησης του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, ότι «το υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι η παράταση της κράτησης προσκρούει στο κράτος δικαίου και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».
Ekloges-Niki-ND
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι λόγοι της εκλογικής επιτυχίας της ΝΔ, σύμφωνα με το Ίδρυμα Αντενάουερ

Όπως τονίζει το ίδρυμα το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό αν ληφθούν υπόψη οι προκλήσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών: η πανδημία, το πολιτικό σκάνδαλο παρακολουθήσεων, οι οξείες τουρκικές προκλήσεις.